Hirmagazin.eu
Főoldal » Újra rekordokat dönt a migráció az olasz partoknál – videó
Külföld

Újra rekordokat dönt a migráció az olasz partoknál – videó

Szeptemberben csaknem 2400 bevándorló érkezett a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba.

A civil mentőhajók egymás után jelentik be, hogy újra útnak indulnak Líbia felé. Amióta jelentősen enyhült az olasz migrációs politika, nem is állja útjukat senki. Nem jobb a helyzet a balkáni útvonalon sem. A boszniai Bihács önkormányzata válságintézkedésekre kényszerült – közölte az M1 Híradója.

Az Alan Kurdi a líbiai mentési zóna felé tart” – így jelentette be vasárnap közösségi oldalán a német Sea-Eye nevű civil szervezet, hogy ismét a Földközi-tengeren halad az embercsempészek által elindított

migránscsónakok után kutatva.

Alig néhány órával korábban az Open Arms nevű spanyol NGO is azt tette közzé, hogy hajójuk a mediterrán térség középső része felé tart – immár 68-adik alkalommal.

A két NGO alig egy nappal azt követően jelentette be újabb útját, hogy az Ocean Viking kapitánya 104 migráns fedélzetre vételéről számolt be. A svájci és francia civil szervezetek által működtetett hajó a hét közepén már 176 migránst szállított az olaszországi Taranto kikötőjébe.

A hivatalos adatok is azt mutatják, a Földközi-tengeren

rendkívüli módon felerősödött az illegális migráció.

Az olasz belügyminisztérium szerint csak szeptemberben 2386 migráns érkezett az országba tengeri úton, ez pedig a legmagasabb havi adat az idén.

A hirtelen növekedés nyilvánvalóan egyenes következménye annak, hogy az új, baloldali részvételű kormány szakított a Matteo Salvini által bevezetett gyakorlattal, és engedélyezte a civil migránshajók kikötését.

A kormány elleni, szombati tüntetésen Matteo Salvini bűnrészességgel vádolta az új vezetést, amiért lehetővé teszi, hogy az NGO-hajók kikössenek, ezzel is a veszélyes út megtételére ösztönözve az afrikai bevándorlókat.

Erős nyomás alatt áll a balkáni útvonal is.

A magyar kormány adatai szerint mostanra mintegy 90 ezer illegális bevándorló várakozik arra, hogy az Európai Unió területére juthasson. Az egyik legsúlyosabb helyzet a bosnyák Bihács térségében alakult ki. A migránsok elhelyezésére szolgáló illegális Vucsják táborban több mint kétezren élnek.

Az itt várakozó, többségükben közép-ázsiai migránsok töretlenül bíznak abban, hogy a korábbi gyakorlat alapján, szinte akadálytalanul eljutnak Olaszországba.

A migránsokat az idő is sürgeti.

Ha beáll a tél, akkor járhatatlanok lesznek a hegyi utak, és több ezer illegális bevándorló ragad majd a táborokban, amikben már most is rosszak a higiéniás körülmények. A migránsok között olyan fertőző betegségek terjednek, mint a rühösség vagy a TBC.

A helyzet miatt a bihácsi városvezetés úgy döntött, hétfőn leállítja a vízszállítást az illegális táborba, és az ételosztás felfüggesztésére szólította fel a Vöröskeresztet is. A lépéstől azt remélik, hogy a bosnyák és az európai hatóságok végre érdemben foglalkoznak a tarthatatlanná vált állapotokkal.

M1

Hasonló hírek

Rohantak a mentősök: tetődarab zuhant egyemberre Barcelonában

Mazsi

Holttestek a tóban: a borzalmas tragédia megrázó részletei

Mazsi

Viszlát koporsós temetés: az organikus zsák segítségével fa lesz az elhunyt testéből (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------