Hirmagazin.eu
Főoldal » Újra menyhalat fogtak a Balatonból
Horgászat hírei

Újra menyhalat fogtak a Balatonból

Négy éve kezdték újra telepíteni a tóba, kedden éjszaka pedig az első visszafogott példány is horogra akadt, egy kaposvári orvosnak sikerült újra menyhalat fogni a Balatonból. 1965 óta nem találkozhattak a Balatonban menyhallal a horgászok

– közölte a likebalaton.hu.

Dr. Bajzik Gábor a fonyódi akadón süllőzés közben egy rendkívül jó kondícióban lévő, 28 cm-es, csodaszép menyhalat fogott, amely rövid kapás után, szájszélbe akadva került a csónakba. A hal gyors fotózás után ment is vissza a Balatonba – olvasható a honlapon.

A menyhal balatoni állományát az 1965-ös nagy balatoni halpusztulás lényegében tönkretette, a megmaradt, utolsó példányok pedig az angolnáknak estek áldozatául. Addig, amíg az angolna állománya nem csökkent egy kritikus érték alá, értelmetlen is lett volna próbálkozni a telepítéssel.

2015-ben tették vízbe az első példányokat, és 2016-2017-ben is folytatták ezt a munkát, több korosztállyal és különböző méretű menyhalakkal, 2-4 centis és 8-10 centis halak kerültek a Balatonba – írták.

A címlapfotó illusztráció.

mti

Hasonló hírek

4 mázsa hal fulladt meg Szegednél

Mazsi

Balatoni Halgazdaság, halőrzési beszámoló

Géza

35 centis jég alatt próbáltak szerencsét a lékhorgászok (Olvasd el és nézd meg a videókat!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!