Image default
Életmód hírek

Újra hófehér lesz a beszürkült, koszos vászoncipő ezzel a trükkel – Néhány óra alatt mintha újjávarázsolták volna

Filléres és egyszerű trükktől ragyog majd újra fehéren a régi, piszkos cipő.

A halvány árnyalatú darabok igazi nyári hangulatot csempésznek az öltözködésbe, nem forrósodnak fel annyira a napsütésben, ráadásul sokszor olyan szépek, hogy lehetetlen ellenállni nekik az üzletekben.

Van viszont egy óriási nagy hátrányuk: gyakran már az első viselés során koszosak lesznek, mert minden apró folt meglátszik rajtuk. A cipőkre pedig ez még inkább igaz.

Így lesz újra fehér a koszos cipő

Szinte nincs olyan nő, akinek ne lenne egy fehér vászon- vagy sportcipellője, ami egy idő után beszürkült, koszossá vált. Ezeknek a daraboknak ilyenkor nem elég a mosógép vagy egy kis mosószer, mert a foltok gyakran annyira makacsak, hogy sehogy nem akarnak kijönni. Nem kell azonban újat venned ahhoz, hogy ismét hófehér topánban tündökölhess az utcán. Elég, ha bevetsz egy hasznos kis házi trükköt a piszkos cipők ellen. Ehhez nem is lesz szükséged másra, csupán vízre, mosószerre, kefére, fogkefére és egy adag szódabikarbónára.

Először ütögesd össze egy kicsit erősebben a cipők talpát, hogy megszabadulj a rárakódott portól és a kosz egy részétől. Aztán fogj egy tiszta kefét, és dörzsöld át alaposan, szárazon. Ezután tegyél egy kis tálba vizet, szórj bele fehérítő hatású mosószert és szódabikarbónát nagyjából egyenlő arányban, úgy, hogy aztán hígabb pasztává tudd keverni az egészet. Ha ezzel megvagy, kezdd el a sikálást.

Forrás: Femina

Hasonló hírek

Mostantól tilos klíma nélküli teherautóban állatokat szállítani kánikulában

Géza

Szeretetsütivel jótékonykodnak a sztárok is

info

Névnapok október 10-én

info