Hirmagazin.eu
Állatvilág

Újra feltűnt a híres fehér bálna

hirmagazin_2015-07-06_182537

Újra feltűnt Migaloo, a híres fehér bálna. A ritka tengeri emlős ezúttal az Új-Zéland két szigetét elválasztó Cook-szorosban bukkant fel.

Migaloo neve a Nagy-korallzátony vidékén élő őslakosok nyelvén azt jelenti, “fehér fickó”. Sokáig a világ egyetlen albínó púpos bálnájának tartották, hűséges rajongótábora is kialakult. Később kiderült, hogy egy hypopigmentált fajhoz tartozik, és ma már nem is az egyetlen ismert példány. Norvégiában találtak egy másik hasonlóan fehér bálnára, emellett Migaloo is két fehér borjút nemzett; az egyiket MJ-nek, Migaloo Juniornak (Ifjabb Migaloo) nevezték el.

A most felbukkant bálnáról egyelőre csak erősen valószínűsítik, hogy Migaloo, aki 1991 óta szinte minden évben feltűnik Kelet-Ausztrália partjainál – közölte az új-zélandi természetvédelmi hatóság (DOC), amely minden évben négyhetes bálnaszámlálást tart a Cook-szorosnál.

A fehér példány, amelyet ezúttal egy normális fekete púpos bálna társaságában láttak, külső jegyei alapján nagyon valószínű, hogy Migaloo-val azonos, de azért vasárnap bőrmintát is vettek róla, hogy DNS-vizsgálattal bizonyosodjanak meg erről (Migaloo-ról már korábban levettek hasonló mintát).

Az éves bálnaszámlálással a kereskedelmi célú bálnavadászat 1964-es betiltása óta vizsgálják a púpos bálnák populációját. Az idei mérés rekorderedményt hozott: 122 egyedet számoltak össze, ami túlszárnyalja az eddigi, 2012-es rekordot, amikor 106 bálna vonult át a szoroson.

Az énekükről és élénkségükről ismert, védelem alatt álló púpos bálnák elérhetik a 15 méteres hosszúságot és a 40 tonnás súlyt.

Forrás: metropol;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nincs orra, és lehet, hogy otthona sem sokáig lesz

Edit

Mintha egy meséből kelt volna életre a rózsaszín delfin

info

Erre figyeljünk, ha vásárban veszünk kutyát

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------