Főoldal » Újra akcióban különleges, vizet “lapátoló” repülők – videó
Belföldi hírek

Újra akcióban különleges, vizet “lapátoló” repülők – videó

A hosszú ideje tartó vízhiány miatt Magyarországon is mindennaposak az avar- és bozóttüzek, de tőlünk délre és nyugatra sokkal rosszabb a helyzet. Horvátországban egy erdőtüzet a Canadair “vízi bombázóival” oltottak.

Az alábbi térkép az elmúlt 24 óra szabad téri tüzeit mutatja, jól illusztrálva azt, hogy milyen súlyos gondot jelent az aszály.

Az egyik erdőtűz oltásáról egy sajátos videó is érkezett. Horvátországban egy, a nagyobb, tenger melletti erdőtüzek oltásában gyakran segédkező kanadai tűzoltó repülőgép is segítette a Srima közelében kigyulladt tűz oltását. Ahozgy az alábbi felvételeken is látszik, ez a repülőgéptípus a tengerre nagy sebességgel leszállva “lapátol fel” tengervizet az oltáshoz.

Forrás: fires.globalforestwatch.org
Az elmúlt 24 óra erdő- és bozóttüzei (Forrás: fires.globalforestwatch.org)

A horvátországi tűz oltásáról, a Canadair gépének munkájáról beszámoló Facebook-oldal tudósítása szerint a Sibenik közelében lévő Srimánál tomboló lángokhoz 24 tűzoltó vonult ki 10 járművel. A Canadair gépe délután egy óra után érkezett segíteni. A tűz miatt forgalomkorlátozás is érvényben van.

https://www.facebook.com/infovd/videos/262096844669063/

infostart

Hasonló hírek

Sokkal nehezebb lesz Magyarországon bevándorlást szervezni, támogatni és finanszírozni

Géza

A Fidelitas az igazságszolgáltatási szervezetek és “Soros György által pénzelt civilek” kapcsolatát firtatja

Edit

Erre figyeljen, ha időjárási jóslatokra alapozza a nyaralását

info