Hirmagazin.eu
Főoldal » Újfajta rabszolgaság? Éhbérért dolgoztatnak börtönlakókat..
Életmód hírek

Újfajta rabszolgaság? Éhbérért dolgoztatnak börtönlakókat..

Az ipar, mezőgazdaság, divat és minden termelés – és szolgáltatás területén, amelyben a börtön (fogvatartási intézmény érdekelt),  rabokkal (fogvatartottakkal) végeztetik el a munkát. Mind a fogvatartók, mind a megrendelők véleménye szerint az eljárás etikus, mert munkát, pénzkereseti lehetőséget és időtöltést biztosítanak az elítélteknek, ez pedig önbecsülést ad számukra.

Ez persze önmagában nem igaz..

A rabok az elvégzett munkáért jócskán a minimálbér alatti összeget kapják!

Nézzük, mennyit keresnek a rabok Magyarországon: A legtöbb havi fizetés, mondjuk úgy hogy “mocskos, büdös” munkáért, amikor szennyvíztisztító telepen vannak foglalkoztatva a fogvatartottak, minden prémiummal és jutalékkal együtt, 33-34 ezer Ft, és a legkevesebb, amikor az udvart, utcát seprik, kapálnak, gyomlálnak, 1,200-1,400.- Ft.

Mindenki ezt olvassa most!

Egy 2016-os jelentés szerint a brit fogvatartottak hetente körülbelül 10 fontot, azaz 4250 forintot, az amerikaiak pedig óránként 90 centet, azaz 280 forintot kerestek, ami azt jelenti, hogy a britek havonta 16-17 ezer Ft-ot, míg az amerikaiak havi mintegy 70 ezer Ft-ot keresnek.

Bármelyik verziót nézzük, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez kizsákmányolás, annál is inkább, mert a mennyiségi- és minőségi követelményrendszer magas, ha valaki nem végzi az elvárt mennyiségben és minőségben a munkáját, akár súlyos büntetést is kap/kaphat..

Hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

A bérek bánják a vasárnapi zárva tartást

info

Drámai helyzetben van a budapesti tömegközlekedés – Ezért nem akar Vitézy BKK-vezér lenni

Géza

Mit árul el a pasidról a kedvenc szexpóza?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!