Image default
Belföldi hírek

Újabb vita az ellenzéki oldalon – VIDEÓ

Néhány nappal az EP-választás előtt újabb vita kezdődött az ellenzéki oldalon, ezúttal a Magyar Liberális Párt és a Momentum között.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje egy közleményben tudatta, hogy nem vesz részt azon a rendezvényen, ahol ott lehet a Momentum EP-listavezetője. Sermer Ádám ezt azzal indokolta, hogy a Momentum politikusa nemrég együtt fotózkodott Vona Gáborral, a Jobbik volt elnökével. A Momentum szerinte ezzel nincs baj – hangzott el az M1 Híradójában.

A képen a magát liberálisnak nevező Momentum EP-képviselőjelöltje, Cseh Katalin, és a Jobbik egykori elnöke, Vona Gábor áll egymás mellett Gyöngyösön.

A fotót a Liberálisok ügyvezetője, Sermer Ádám osztotta meg a következő megjegyzéssel: neki személy szerint fáj, hogy miközben a Momentum a nemzetközi színtéren liberálisnak vallja magát, addig itthon minden eszközzel menekül a liberális értékek felvállalása elől. Sermer Ádám szerint ez egyébként csak a kisebbik probléma.

A bejegyzés valójában a Momentum keddi akciója miatt született, miután a párt ellendemonstrációt szervezett Törökszentmiklósra, válaszul a Mi Hazánk Mozgalom tüntetésére.

Sermer Ádám úgy véli: elfogadhatatlan, hogy a momentumos Cseh Katalin éppen Vona Gáborral fotózkodott, hiszen szerinte éppen ő hozta létre azokat a csoportokat, amelyek most a Mi Hazánk Mozgalom zászlója alatt tüntetnek a romák ellen.

Cseh Katalin viszont nem tartja hibásnak magát, szerinte minden politikusnak, így Vona Gábornak is meg kell adni a tiszteletet.

A Magyar Liberális Párt egyébként a hazai ellenzéki pártok közül az egyetlen, amelyik a kezdetektől fogva egyértelműen elutasította a Jobbikkal való együttműködés minden formáját. A párt főpolgármester-jelöltje többször is szélsőjobboldalinak nevezte a Jobbikot – közölte az M1.

m1

Hasonló hírek

Akcióba lendültek a Gripenek: ezért riasztották vasárnap este a honvédséget

Géza

Orbán Viktor Miniszterelnökünk népszerűségi indexe az egekben! Ilyen még nem volt Magyarországon soha! Oszd meg!

Géza

Nógrádi: le kell számolni az IÁ itt lévő embereivel

Edit