Image default
Sporthirek

Újabb világszenzációra készül a magyar válogatott

Por­tu­gá­li­á­val óri­ási meccset ját­szot­tunk a ta­va­lyi Eu­rópa-baj­nok­sá­gon, azóta sok csere volt a csa­pat­ban. Ettől még nem let­tünk esély­te­le­nek.

Ma este Portugáliával játszik a magyar labdarúgó-válogatott a 2018-as világbajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában (Tv: M4 Sport, 20:45). A magyar csapat több helyen is kicserélődött a nyári Eb-meccs óta (3–3), és az esélyek nem mellettünk szólnak, de volt már példa arra, hogy egy gyengébbnek számító csapat meglepte Portugáliát idegenben.

Újabb világszenzációra készül a magyar válogatott
Tavaly júniusban Dzsudzsák két gólt szerzett a portugálok ellen az Eb-n
Fotó: MTI

Király Gábor, Juhász Roland, Guzmics Richárd és Elek Ákos most biztosan nem játszhat, előbbi kettő visszavonult a válogatottól, Guzmics és Elek pedig nem került be Bernd Storck szövetségi kapitány keretébe (Guzmics sérülés miatt maradt ki).

A Ripost tippje szerint így lehetőséget kap a kezdőben Gulácsi Péter, Kádár Tamás, az újonc Vinícius Paulo, Nagy Ádám, Gyurcsó Ádám és Bese Barnabás is.

Sokan előre leírták a magyar csapat esélyeit, de már sokszor volt arra példa, hogy a portugálok ellen bravúrt ért el egy gyengébb csapatnak számító válogatott tétmeccsen.

Ott van rögtön Dánia és Albánia példája, előbbinek 3–2-re utóbbinak 1–0-ra sikerült nyernie Portugáliában (az albánoknak még egy döntetlen is összejött 2008 októberében). De szervezett játékának köszönhetően a világverőnek nem nevezhető Észak-Írország, Izrael párosnak is sikerült már pontot szereznie a portugálok vendégeként.

„Tudjuk, mit kell játszani a portugálok ellen, az Európa-bajnokságon már megmutattuk. Kilencven percünk van rá, hogy bizonyítsunk magunknak, s a magyar szurkolóknak, akik mögöttünk állnak. Ahogy korábban is, magabiztosan akarunk futballozni, gólt akarunk rúgni” – nyilatkozta magabiztosan Storck.

 

Fehér Miklósra emlékeztek portugál és magyar szurkolók

 

Hasonló hírek

Rossi Gombaszögön: „Ha kijutunk az Eb-re, elkezdek magyarul tanulni!”

Géza

Remek gólokkal győzte le a Debrecent a Mezőkövesd

Géza

Bajnok a rajtnál

info