Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb veszély fenyegeti a méheket
Természetvédelem, élőlények védelme

Újabb veszély fenyegeti a méheket

Az elmúlt időszak hektikus időjárása gondokat okoz a méhészeknek. A klímaváltozás és a hőmérsékleti anomáliák hatással vannak a rovarok mézgyűjtő tevékenységére.

„Harminc évvel ezelőtt, kezdő méhész koromban a fagyosszentek szoktak problémát okozni. Azonban olyan nagyon nagy baj nem volt, mivel az akác május végén, június elején kezdett el virágozni. Most viszont minden előbb virágzik és a fagyosszentek idején tódul be a hideg” – fogalmazott Papp László, a Dunaújváros és Vidéke Méhész Egyesület vezetője.

A szakértő a DUOL-nak elmondta: a méhészek fő bevételi forrása az akác. Az ország déli részén azonban az akácfák már virágoznak, és ebben a hideg, esős időben a méh vagy ki sem repül, vagy esőben kénytelen felkeresni az amúgy kevésbé termelő virágokat. A rovarok dolgoznának, de eredmény nélküli a munkájuk. „A jövő héten lenne a második akác, de kérdéses, mi lesz a sorsa.

Az első akác már oda van.

Tehát a jó akácmézzel kapcsolatos remények elvesztek” – jegyezte meg Papp László.

Ha a második akácvirágzást ki tudják használni, Papp László szerint akkor is gyenge terméseredményre számíthatnak. Az akác után a vetett kultúrák, mustár és olajretek, tehát a pillangós virágok adhatnak még lehetőséget. Ha valaki vándorol, hársra el tud menni a Zselicbe, de ott már sokan vannak. A hárs után jön a napraforgó, és ezzel be is fejeződik az idei év.

Nyitókép: Pixabay
infostart

Hasonló hírek

Magyar fejlesztés a legjobbkor!

info

A fák és erdők létfontosságúak a fenntartható jövő szempontjából

Géza

A sündisznók védelmére intenek az állatvédők

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------