Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb városokban bukkant fel az új tüdőgyulladás-vírus
Külföld

Újabb városokban bukkant fel az új tüdőgyulladás-vírus

Kína – Pekingben és a dél-kínai Secsenben is felbukkant az új, tüdőgyulladást okozó vírus, miközben a járvány kiindulópontjának a számító közép-kínai Vuhanban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma a hétvégén.

A Peking déli részén fekvő, Tahszing kerületben két esetben diagnosztizálták az új koronavírus okozta fertőzést, a Sencsennek helyet adó Kuangtung tartomány egészségügyi bizottsága pedig egy fertőzöttről számolt be. Az ország keleti részén található Csöcsiang tartományban emellett több embert helyeztek karanténba légzőszervi megbetegedés miattKözülük mind voltak Vuhanban az elmúlt hetekben, de egyelőre egyik esetben sem született diagnózis.

Kína szárazföldi részén ezzel első alkalommal jelentették hivatalosan a fertőzés megjelenését Vuhanon kívül, miközben az már az ország határain túl is felbukkant: Tajvanon négy, Szingapúrban három, Vietnamban kettő, Nepálban egy betegnél merült fel a fertőzés gyanúja, Japánban pedig egy esetben jelentették a vírus megjelenését. Emellett Hongkongban szombatig 90 embert helyeztek karanténba – közülük már 14-et hazaengedtek, azonban egy esetben sem erősítették meg az új koronavírus jelenlétét.

Vuhanban a hétvége során 136 új páciensnél diagnosztizálták a vírusfertőzést, egy kezelés alatt álló beteg pedig meghalt.

Ezzel a betegségben eddig elhunytak száma háromra nőtt. Az egészségügyi bizottság jelentése szerint a járvány kitörése óta vasárnap estig 198 esetet regisztráltak a városban. Huszonöt ember már gyógyultan távozhatott a kórházból, 170-en kezelés alatt állnak. A kezeltek közül 35 ember állapota súlyos, kilencé pedig válságos. A fertőzöttekkel 817-en kerültek kapcsolatba, közülük még 90 ember van orvosi megfigyelés alatt, a többieknél nem jelentkeztek a betegségre utaló tünetek.

Az eddig ismeretlen koronavírus feltehetőleg egy halpiacon jelent meg először Vuhanban, majd cseppfertőzéssel terjedt tovább.

Az altípusos tüdőgyulladás (SARS) és a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) okozói is a koroavírusok, de a vuhani egészségügyi hatóságok szerint a mostani megbetegedések esetében nem a fentiek valamelyikéről van szó.

Különös aggodalomra ad okot, hogy a hétvégén beköszönt Kínába a holdújév, ilyenkor pedig emberek százmilliói kelnek útra. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mindazonáltal ellenzi az utazási tilalom bevezetését, mondván, hogy nincs arra utaló jel, hogy a betegség könynen terjedne az emberek között.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az emberi hülyeség, nem ismer határokat!

Géza

Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő a Tálib börtönnél, társai megrohamozták a börtönt!

info

Újabb menekültszállást gyújtottak fel Svédországban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------