Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb ügy a Pesti úti idősotthonban: „Begyógyszerezték az anyámat, hogy ne kelljen törődni vele. Ő is kiszáradt.”
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb ügy a Pesti úti idősotthonban: „Begyógyszerezték az anyámat, hogy ne kelljen törődni vele. Ő is kiszáradt.”

Újabb elhunyt beteg hozzátartozója vádolja a Pesti úti idősotthont, újabb bizonyítékokhoz jutott hozzá a RIPOST.

Az elhunyt idős betegek hozzátartozói napok óta egymást érik a szerkesztőségben. „Begyógyszerezték az anyámat, hogy ne kelljen vele törődni és nagyon gyanús külsérelmi nyomok is voltak rajta” – mondja Csüri Krisztián, akinek az édesanyja az idősotthonban hunyt el, és aki hivatalos, kórházi dokumentumokkal kereste meg lapunkat.

Ezek kiszáradásról és egy furcsa elesésről is szólnak.

A kórházi dokumentumok azt igazolják, hogy, hogy Julika nénit a Pesti úton indokolatlanul tömték pszichiátriai gyógyszerekkel – miközben a fia szóban és írásban is kifejezetten kérte, hogy ne adjanak ilyen szereket neki, hiszen semmiféle ilyen betegsége nincsen. Aztán vannak orvosi dokumentumok amelyek kiszáradásról és egy különös „elesésről” szólnak.

A kórházi zárójelentésből feketén-fehéren kiderül, Julika néni egyáltalán nem szorult pszichiátriai gyógyszerekre, biztosan nem szenvedett demenciában, és nem volt érelmeszesedése sem. Ennek ellenére a Pesti úti otthonban a legdurvább pszichiátriai gyógyszerekkel tömték teli. Ráadásul a kórházban Julika néninél is a súlyos kiszáradás jeleit rögzítették és dokumentumok igazolják egy állítólagos elesés külsérelmi nyomait is.

Aztán miután visszavitték a Pesti útra és az otthonban elhunyt, készítettek egy halottvizsgálati jegyzőkönyvet amibe minden alap nélkül azt írták: 10 éve demenciában szenvedett és 20 éve érelmeszesedése volt.

Azt hazudták, hogy demens volt?

A férfi szerint azért állította az idősotthon, hogy demens volt az édesanyja, hogy igazolni tudják, miért gyógyszerezték be rendszeresen annak ellenére, hogy ő írásban kérte, ne adjanak pszichiátriai tudatmódosítókat az édesanyjának.

Tavaly nyáron még jól volt Julika néni: a képen a fiával, Krisztiánnal

A ripostnak egy háziorvos elmondta: a halotti jegyzőkönyvbe a korábbi betegségeket a meglévő zárójelentések, illetve a hozzátartozók vagy jelen esetben az otthon dolgozóinak bemondása alapján írják be. Vagyis az elhunytról az otthonban minden alap nélkül állíthatták, hogy demens és régóta érelmeszesedése volt.
– Egyik sem volt – jelentette ki a ripostnak Csüri Krisztián. – Ezzel a mesével próbálták alátámasztani, hogy miért kapta azt a rengeteg nyugtatót, amitől folyamatosan kába volt. De nem volt rá szüksége! Az anyámat azért gyógyszerezték be, hogy ne kelljen törődni vele!
Krisztián korábban nem tudta, milyen gyógyszereket adnak az édesanyjának, mert határozott kérésére sem árulták el neki a Pesti úti idősotthonban.

A Pesti úti otthonban, látványosan romlott Julika néni állapota…

Állították: elesés miatt került kórházba, pedig kiszáradással vitték be

Nem voltak hajlandók megmutatni neki azt a zárójelentést sem, amit a Bajcsy kórház adott decemberben, amikor bevitték oda az anyukáját, állítólag azért, mert az idősotthonban elesett és kitörtek a fogai. A zárójelentést Krisztián csak édesanyja halála után tudta megszerezni, és ebből kiderült, hogy Julika néni nem csak az állítólagos elesés, hanem kiszáradás miatt került kórházba!

A felvételekor összegezték, milyen gyógyszereket kap, és ezek között volt egy erős, a skizofréniára alkalmazott gyógyszer és nyugtatók is!

– Biztosan tudom, hogy az édesanyámnak nem volt ezekre szüksége! – állítja Krisztián. – A zárójelentés szerint anyám idegrendszere ép volt, neurológiai eltérést sem tapasztaltak a kórházban, ez alátámasztja, hogy nem voltak pszichés betegségei. Az egyetlen ok, amiért ezeket kaphatta, hogy ne kérjen és ne tegyen szóvá semmit, magyarán, ne kelljen vele törődni!

Külsérelmi nyomok is voltak rajta, a fogai kitörtek

– Ráadásul nem egyszer külsérelmi nyomokat láttam rajta, amit mindig azzal magyaráztak, hogy elesett. A fogai is kitörtek, de nem törődtek vele, nem etették meg.

Julika néni fogai is kitörtek az otthonban, nem tudni, miért…

– Mindez mérhetetlenül felháborít és elkeserít. Megfosztották őt az emberi méltóságától, a szabad akaratától, élete utolsó hónapjait kábán, kiszolgáltatva kellett töltenie. Ez bántani fog, amíg élek – mondja Julika néni fia.

Ezzel a megdöbbentő történettel együtt már a harmadik elhunyt idős ápolt hozzátartozója állítja, hogy nemcsak a koronavírus vezetett a Pesti úti idősotthonban annyi ember halálához. Felelősségük teljes tudatában állítják, hogy nem törődtek megfelelően a betegekkel, nem mosdatták, etették őket, hagyták, hogy rüh, felfekvés kínozza őket, nem vették észre, hogy kiszáradnak. Többen is állítják, hogy nyugtatókkal, pszichiátriai szerekkel tömték őket, hogy ne panaszkodjanak, ne hangoskodjanak hogy „ne legyen velük baj”.

További esetek – részlet: Két másik drámai történet a Pesti úti idősotthonból:

Újabb döbbenetes történet a Pesti úti idősotthonból: „Én ápoltam naponta a férjemet, amíg beengedtek, utána meghalt”

Újabb elképesztő történetre bukkant a Ripost a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti idősotthon ügyében. – Halálgyár – így nevezte egy 73 éves elhunyt özvegye az otthont, ami a koronavírus-járvány magyarországi gócpontjává vált. Az asszony meggyőződése, hogy az ellátatlanság vezetett férje halálához, és mint mondta, már a járvány előtt is elképesztő állapotok voltak az otthonban. Lapunknak több elhunyt hozzátartozója is állítja: november óta romlott jelentősen a helyzet a Pesti úton, és hónapokig nem tudtak orvossal beszélni az idősotthonban.

„Súlyos kiszáradással, felfekvéssel került kórházba az anyám”

Újabb elképesztő történetre bukkant a RIPOST a Pesti úti idősotthon ügyében. „Súlyos kiszáradással, felfekvéssel került kórházba az otthonból az édesanyám, ahol aztán rövidesen meghalt” – mondja a gyászoló fiú. G. Attila édesanyja kórházi zárójelentéséből arra következtet, hogy a 68 éves asszony abba halt bele, hogy nem látták el megfelelően, gyakorlatilag még vizet is alig kapott. Ő is azt állítja, hogy november óta romlott jelentősen a helyzet, hiába keresték, egyetlen orvossal sem tudtak beszélni az idősotthonban.

ripost, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Borzasztó, ezt tette egy győri rab a cellatársával

Mazsi

Halálos baleset: átszakította a szalagkorlátot, és a Dunába zuhant egy autó Budapesten

Géza

Figyelem! A fullank.hu oldal, a dunai tragédia kapcsán hamis tényeket közölt! A BRFK az alábbaikban helyreigazít! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------