Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb sokkoló részletek derültek ki a lelőtt ukrán repülő tragédiájáról – Az első rakéta becsapódása után még lehettek túlélők a fedélzeten
Külföld

Újabb sokkoló részletek derültek ki a lelőtt ukrán repülő tragédiájáról – Az első rakéta becsapódása után még lehettek túlélők a fedélzeten

A Franciaországba küldött fekete dobozból kinyert adatok szerint az ügy vizsgálói újabb információkkal tudnak szolgálni a katasztrófáról. Az ukrán repülőt először egy rakéta találta el, akkor még voltak túlélők, majd 25 másodperccel később egy újabb becsapódás következtében megsemmisült a teljes gép.

Irán elismerte, hogy a légvédelmük lőtte le a polgári repülőt tévedésből, miközben az ország és az Egyesült Államok között feszülő viszály a pattanásig kiéleződött. A gépen tartózkodó 176 személy mindegyike meghalt – írja a index.hu.

Az adatok szerint az első rakétát követően 25 másodperccel érkezett a második, ám a felvétel valójában 19 másodpercet mért ebből, mert a szerkezet meghibásodott. A végső pillanatig kitartó pilóták párbeszédéből kiderült, hogy az első becsapódás után 19 másodperccel még voltak túlélők, viszont a második találat során már nem készült felvétel, mivel nem volt rögzítés.

Az eset után az incidensben részt vett országok teljes körű vizsgálatot követeltek és tárgyalásba kezdtek Iránnal. Októberben várható a tárgyalások következő fordulója, amelyben a családok kártérítéséről szóló kérdések is tisztázódnak.

A borzalmat követő tüntetések miatt legalább húsz embert börtönöztek be: van, akit 20 évre ítéltek.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Hasonló hírek

Az Egyesült Királyság továbbra is az Európai Unió tagja

Géza

Több fronton támadják Olaszországot a szigorúbb bevándorlási szabályok miatt

Luxusjachttal érkezett Görögországba egy menekültcsoport

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------