Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb részletek: így juthatott ki Magyarországról a rommá tört román horrorbusz
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb részletek: így juthatott ki Magyarországról a rommá tört román horrorbusz

Magyarország — Törött szélvédő, hiányzó karosszériaelemek, kartonpapírral leragasztószalagozott oldalablak – ahogyan az a képeken jól látszik, a kisteherautó úgy nézett ki, mintha egy roncsderbiről tévedt volna a közútra, miután az autópályán felborult, majd az oldalára dőlt.

Ennek ellenére a sofőrje fél Magyarországot, majd Románia nagy részét is átszelte, de még a határon is áthajtott mindenféle nehézség nélkül a ripityára törött járművel.

A román sofőr – ahogyan arról mi is beszámoltunk – kedden szenvedett balesetet az M7-es sztrádán. Éppen ezért meglepő, hogy mindezek után a saját „lábán” gurult be a lajosmizsei pihenő melletti benzinkútra.

A hátsó nélkül közlekedő kisteherautó a közösségi oldalak sztárja lett, egy magyar benzinkútnál fotózták le /Fotó: vezess.hu

– A helyszíni szemlét követően az összetört járművet az üzembentartó kérésére egy autómentővel egy közeli pihenőhelyre szállították, ahol a rendőrség tájékoztatta annak üzembentartóját, hogy azzal a továbbiakban nem vehet részt a közúti forgalomban. A hatályos jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy ilyen és ehhez hasonló közlekedési balesetek esetén a rendőr a helyszínen a sérült járművet lefoglalja – közölték a rendőrök a különös esettel kapcsolatban, hozzátéve: az ilyen esetre vonatkozó törvény szerint külföldi jármű forgalmiját akkor vehetik el, ha az érvénytelen vagy rendszám nélkül vesz részt a forgalomban.

A térképen a román furgon által megtett útvonalat jelöltük be a baleset helyszínétől indulva egészen a román úti célig, Bodzavásárig /Grafika: Varga Nóra

Ezzel szemben az ügyvéd szerint igenis van lehetőség arra, hogy a rendőr elvegye a forgalmit ilyen esetben, ám ez nem zárja ki az autó technikai használatát. – Az a jogszabály, amit a rendőrség idéz a közleményben, hiányos. Az említett paragrafus a külföldi hatósági engedéllyel rendelkező járművekre vonatkozó speciális rendelkezéseket tartalmazza. Emellett természetesen vannak olyanok, amelyek érvényesek a külföldi, illetve magyar járművek esetében egyaránt – magyarázta dr. Kovács Kázmér közlekedési szakjogász.

Így festett a baleset helyszínén az oldalára dőlt jármű /Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy, Fejér MKI

– Ilyen például, amely szerint a helyszínen elvehető a jármű engedélye, ha a közlekedési balesettel érintett jármű karosszériája nyilvánvalóan úgy károsodott, hogy az a forgalomban részt véve balesetveszélyes lehet. A kérdés, hogy ez a jármű olyannak tekinthető-e? – tette hozzá a szakértő, aki szerint a rendőrség nem számíthatott arra, hogy egy ilyen állapotú autóval valaki tovább akar haladni.

A kerekek sem voltak a legjobb állapotban /Fotó: police.hu

A határon túl is felfigyeltek rá

A román lapok szerint a román férfi figyelmen kívül hagyta a rendőri tiltást, és egy kisebb pihenő után elindult a hazájába, hogy így spóroljon az autószállítás költségén. Így a baleset után 24 órával már Arad és Temesvár között fényképezték le.

Ezt a fotót pedig már Romániában készítették, ott is gond nélkül haladt végig /Fotó: vezess.hz

blikk

Hasonló hírek

Az utolsó 8 jogsértettnek is kártérítést ítélt a bíróság a 2009-es rendőri brutalitás miatt! Oszd meg!

Géza

Brutális kegyetlenség: rendszeresen erőszakolta barátnőjét a magyar sportoló (18+)

Géza

Két holttestet emeltek ki a Balatonból szerdán

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!