Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb részletek: hajós temetéssel búcsúztatják a Hableány kapitányát és matrózát

A napokban búcsúztathatják L. Lászlót és matrózát, P. Jánost, akik május 29-én vesztették életüket a dunai hajószerencsétlenségben.

Különleges temetést terveznek a két magyar áldozatnak, akik a Hableány nevű hajón voltak, amikor az ütközött a Viking Sigynnel, majd pár másodperc alatt a mélybe süllyedt. L. László és P. János holttestét napokkal a katasztrófa után találták meg, egyikükét a hajó roncsai között, amikor nagy küzdelmek árán sikerült a felszínre emelni a Hableány hajótestét. A Magyar Nemzet szerint a két áldozatot hajósokhoz méltó temetéssel búcsúztatják, amire már a napokban sor kerülhet.

Korábbi értesüléseink szerint a Hableányt üzemeltető cég – aját családtagjaikként tisztelve – egy sóból készült urnában bocsátja majd a Duna vízére a két magyar áldozat hamvait, ahogyan a hajósszakmában szokás. A só idővel kioldódik, így a vízben lel örök nyugalomra a kapitány és matróza. A Magyar Nemzet szerint a Panoráma Deck hajón tartják majd a megemlékezést, amit egy katonai tiszteletadás előz meg, hiszen P. János korábban a szolnoki mélységi felderítők századosaként szolgált. A cég a szertartás költségit teljes egészében magára vállalta.

A szertartás részleteit ma egy sajtótájékoztató keretében közlik.

blikk

Hasonló hírek

A rendőrök által mutatott fantomkép alapján, a sólyiak azonnal felismerték Ferikét..

Géza

Mi van a magyarokkal? Félholtra vertek egy munkást a lakók Kőbányán!

Géza

Eltűnt egy 14 éves kislány Budapesten! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------