Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb részletek: hajós temetéssel búcsúztatják a Hableány kapitányát és matrózát
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb részletek: hajós temetéssel búcsúztatják a Hableány kapitányát és matrózát

A napokban búcsúztathatják L. Lászlót és matrózát, P. Jánost, akik május 29-én vesztették életüket a dunai hajószerencsétlenségben.

Különleges temetést terveznek a két magyar áldozatnak, akik a Hableány nevű hajón voltak, amikor az ütközött a Viking Sigynnel, majd pár másodperc alatt a mélybe süllyedt. L. László és P. János holttestét napokkal a katasztrófa után találták meg, egyikükét a hajó roncsai között, amikor nagy küzdelmek árán sikerült a felszínre emelni a Hableány hajótestét. A Magyar Nemzet szerint a két áldozatot hajósokhoz méltó temetéssel búcsúztatják, amire már a napokban sor kerülhet.

Korábbi értesüléseink szerint a Hableányt üzemeltető cég – aját családtagjaikként tisztelve – egy sóból készült urnában bocsátja majd a Duna vízére a két magyar áldozat hamvait, ahogyan a hajósszakmában szokás. A só idővel kioldódik, így a vízben lel örök nyugalomra a kapitány és matróza. A Magyar Nemzet szerint a Panoráma Deck hajón tartják majd a megemlékezést, amit egy katonai tiszteletadás előz meg, hiszen P. János korábban a szolnoki mélységi felderítők századosaként szolgált. A cég a szertartás költségit teljes egészében magára vállalta.

A szertartás részleteit ma egy sajtótájékoztató keretében közlik.

blikk

Hasonló hírek

Félpályás útlezárás a 82-es számú főúton (2017. 11. 25., szo – 06:15 Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)

Géza

A turai drogbandán összehangolt akcióban ütöttek rajta (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Elfoghatták a szatírt, aki rettegésben tartotta a nőket Budapesten – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------