Főoldal » Újabb részletek a nyékládházi tragédiáról: az anya és fia végignézték, ahogy családtagjaik elsüllyednek a tóban
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb részletek a nyékládházi tragédiáról: az anya és fia végignézték, ahogy családtagjaik elsüllyednek a tóban

Kiderült, mit csinált utolsó napján a nyékládházi tóba fulladt kislány és apukája. A család nyaralása első napján történt a tragédia, amit az életben maradt családtagok – egy 17 éves fiú és az édesanya – a mentés kivételével végignéztek.

Az eddigi találgatások szinte tűpontosak voltak: a kislány és apukája nyaralni ment a bányatóhoz, azonban velük volt még az anya és a 17 éves báty is. Ők egy sátorban aludtak a parton, és látták elsüllyedni az autóban pihenő férfit és kislányt. Segítségért kiabáltak, ezt hallották meg a környékbeli horgászok, akik – miután nem tudták kinyitni az ajtókat és az ablakokat – profi segítséget hívtak.

– Pénteken 23 óra 13 perckor érkezett riasztás, hogy tíz perccel korábban egy autó belegurult a tóba – mesélte a tragikus estét Golej Szabolcs, a Neptun Búvár klub és mentőcsapat vezetője a Ripostnak – A helyszínre siettünk, és öt fővel megkezdtük a mentést. Az anya és a 17 év körüli fia is berohant a vízbe, hogy kiszabadítsa a kislányt és a családapát. Időközben a feje tetejére fordult az autó, és világított a lámpája. Azonnal nekiláttunk a mentésnek. Az egyik búvárunk kötelet kötött a futóműre és a tűzoltóautó csőrlőjének segítségével 20 perc alatt kihúztuk a járművet.

A lap Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjétől megtudta, hogy három mentő érkezett a helyszínre, de már csak az anyát és a fiút tudták kórházba vinni.

Egy apa, akinek a lánya az elhunyt kislány, Fannika osztálytársa, megrendülve mesélte a lapnak, hogy szerdán a gyermek még kirándulni volt.

Az ügyben a miskolci rendőr-kapitányság is nyomoz, halálos közlekedési baleset miatt, ismeretlen tettes ellen.

blikk

Hasonló hírek

Emberölés Nyíregyházán (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Kiderült: kétgyermekes családanyát lőtt arcon a maszkos szombathelyi trafikrabló

Mazsi

Elítélték a rákos betegeket átverő lébényi állatorvost

Mazsi