Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb részletek a nyékládházi tragédiáról: az anya és fia végignézték, ahogy családtagjaik elsüllyednek a tóban

Kiderült, mit csinált utolsó napján a nyékládházi tóba fulladt kislány és apukája. A család nyaralása első napján történt a tragédia, amit az életben maradt családtagok – egy 17 éves fiú és az édesanya – a mentés kivételével végignéztek.

Az eddigi találgatások szinte tűpontosak voltak: a kislány és apukája nyaralni ment a bányatóhoz, azonban velük volt még az anya és a 17 éves báty is. Ők egy sátorban aludtak a parton, és látták elsüllyedni az autóban pihenő férfit és kislányt. Segítségért kiabáltak, ezt hallották meg a környékbeli horgászok, akik – miután nem tudták kinyitni az ajtókat és az ablakokat – profi segítséget hívtak.

– Pénteken 23 óra 13 perckor érkezett riasztás, hogy tíz perccel korábban egy autó belegurult a tóba – mesélte a tragikus estét Golej Szabolcs, a Neptun Búvár klub és mentőcsapat vezetője a Ripostnak – A helyszínre siettünk, és öt fővel megkezdtük a mentést. Az anya és a 17 év körüli fia is berohant a vízbe, hogy kiszabadítsa a kislányt és a családapát. Időközben a feje tetejére fordult az autó, és világított a lámpája. Azonnal nekiláttunk a mentésnek. Az egyik búvárunk kötelet kötött a futóműre és a tűzoltóautó csőrlőjének segítségével 20 perc alatt kihúztuk a járművet.

A lap Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjétől megtudta, hogy három mentő érkezett a helyszínre, de már csak az anyát és a fiút tudták kórházba vinni.

Egy apa, akinek a lánya az elhunyt kislány, Fannika osztálytársa, megrendülve mesélte a lapnak, hogy szerdán a gyermek még kirándulni volt.

Az ügyben a miskolci rendőr-kapitányság is nyomoz, halálos közlekedési baleset miatt, ismeretlen tettes ellen.

blikk

Hasonló hírek

Fél órán belül két embert vert véresre egy öttagú banda Kőbányán

Géza

Kórosan sovány kislány holttestét találták meg egy lakásban

Edit

Brutális: Nyolc személyautót rognált meg! (Olvasd el és nézd meg a videót!)

Géza