Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb részletek a józsefvárosi lövöldözésről: kisunokája várja haza a balhéba keveredett zenészt

Budapest — Szerdáig rács mögött lehet Ny. Kálmán József (42) zenész és fia, Ny. Kálmán Ottó (24), akik barátjukkal, L. Rolanddal (24) lövöldözésbe keveredtek szombat éjszaka a VIII. kerületben.

A Blikk információi szerint a férfi, akire rálőttek, korábban Ny. Kálmán fiának az apósánál dolgozott, a család azonban nem volt megelégedve az elvégzett munkával. Telefonon megbeszéltek egy találkozót, hogy rendezzék a nézeteltérést. A felek azonban szinte azonnal verekedésbe keveredtek. A nagy adok-kapok közben a zenész fia elővett egy nem engedélyköteles gázpisztolyt, amellyel többször eltalálta a sértettet. A lövések után mind a két társaság autóba ült, majd elhajtott a helyszínről. Még aznap délután Ny. Kálmán és fia ügyvéd jelenlétében jelentkezett a rendőrségen, ahol vallomást tettek. Úgy tudjuk, a felelősségüket egyetlen pillanatig sem vitatták.

– Ez sajnos ma már mindennapinak számító garázdaság volt, amit a védenceim be is ismertek. Tekintettel arra, hogy a tényállás teljes mértékig tisztázott, az életkörülményeik pedig rendezettek, nem látom indokoltnak a további fogvatartásukat – közölte a Blikk-kel dr. Dezső Tamás ügyvéd, aki Ny. Kálmán és fia jogi képviseletét látja el az ügyben.

Ny. Kálmán a Megasztárban is szerepelt /Fotó: police.hu

A zenésztársak – akik évekig együtt dolgoztak az idősebb Ny. Kálmánnal – értetlenül állnak a történtek előtt. Kökény Attila (43) vasárnap lapunktól értesült a történtekről, azóta próbált kapcsolatba lépni Ny.-ékkel.

– Én is a lapokból értesültem az ügy részleteiről, nagyon sajnálom, hogy ez történt a barátommal. Amint tudok, beszélek vele – mondta el a Blikknek az énekes, aki bár jó barátságot ápol az érintettekkel, az utóbbi években ritkán találkozott velük. A Megasztár előtt nyolc évig dolgoztak együtt. Jól ismeri a gyanúsított férfit, nem érti, hogyan keveredhetett ilyen ügybe.

Zenészberkekből L.L. Junior (37) is jól ismeri az Ny. családot, őt is megdöbbentették a hallottak, folyamatosan figyeli a híreket, hogy tudja, mi lesz a sorsa a kollégáinak. – Szóhoz sem jutok, hogy róluk van szó. Régóta ismerem Kálmánékat, jámbor család az övék. Nemrégiben született unokája – tette hozzá Junior.

Lapunk információi szerint az ügyészség még nem döntött arról, kezdeményezik-e a férfiak letartóztatását, erre szerdáig van idő.

Minősített eset

A három férfit fegyveresen elkövetett csoportos garázdasággal gyanúsítják. A Btk. alapján minősített esetnek számít, azaz súlyosabb, akár 3 éves börtönbüntetést is vonhat maga után.

Forrás: Blikk

 

Hasonló hírek

A Dózsa György úti gázoló levágta a lábáról a nyomkövetőt

Géza

Borzalmas részletek: elfogták a hajnali cserbenhagyót, aki az M3-ason hagyott meghalni egy nőt – Így bukott le a sofőr

Mazsi

Új-zélandi vérfürdő: kiadta a TEK, hogyan jött Magyarországra a terrorista

Mazsi