Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb orvos bukott le vesztegetésen

Annak ellenére buknak le időnként egészségügyi dolgozók, hogy tudják, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) folyamatosan monitorozza a korrupciós hajlandóságot, amihez titkosszolgálati módszereket és eszközöket is bevethetnek.

Újabb egészségügyi dolgozót gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével, ezúttal vesztegetés az alapos gyanú. Annak ellenére buknak le időnként egészségügyi dolgozók, hogy tudják, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) folyamatosan monitorozza a korrupciós hajlandóságot, amihez titkosszolgálati módszereket és eszközöket is bevethetnek.

A legfrissebb ügy Vas megyében kezdődött. Az NVSZ feljelentése alapján a Vas Megyei Rendőr-főkaptányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat egy Vas megyei orvos ellen vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A megalapozott gyanú szerint az orvos több alkalommal is pénzt kért az egészségügyi intézményben elhelyezett, ápolása alatt álló betegek hozzátartozóitól azért, hogy a páciensek hosszabb távon fekvőbeteg-ellátásban részesüljenek.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az orvost, aki szabadlábon védekezik. A nyomozó hatóság több helyszínen végzett eljárási cselekményeket, melyek során a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítékokat foglaltak le a rendőrök.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Szeptemberben írtunk egy másik botrányos esetről, miután megtudtuk: bővülhet a gyanúsítotti kör a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei védettségiigazolvány-botrány ügyében. A hatóság még nem fejezte be a vizsgálatot, bár júliusban a Nyíregyházi Járásbíróság letartóztatta Kótaj 54 éves háziorvosát és 25 éves gyanúsított-társát. A. A. a Szabolcs megyei községben látott el háziorvosi tevékenységet, így jogosult volt a koronavírus elleni védőoltás beadására és a védettségi igazolvány kiállításához szükséges adatok jogszabály szerinti rögzítésére.

Fotó: Rendőrségi felvétel

Ezt kihasználva megállapodott vele K. D. másodrendű gyanúsított abban, hogy közvetítőként olyan embereket fog szállítani hozzá, akik szeretnének védettségi igazolványhoz jutni, de nem kívánják beadatni maguknak az ehhez szükséges védőoltást.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Fotó: Rendőrségi felvétel

A gyanúsítottak megállapodtak abban is, hogy

a hozzájuk fordulóktól fejenként ötvenezer forintot fognak kérni azért, hogy a háziorvos az adataikat mint beoltottak adatait a központi rendszerbe rögzítse, és így védőoltás nélkül jogosultakká váljanak védettségi igazolványra. A kifizetett pénzen megosztoztak. Csak májusban ketten jutottak ily módon védettségi igazolványhoz jogosulatlanul.

A másodrendű gyanúsítottat felbujtóként hallgatták ki a nyomozók.

A hatóságok vizsgálják egy borsodi milliomos fiának – K.D. barátjának – a pontos szerepét a történtekben, ugyanis felmerült, hogy baráti viszonyban van az orvost segítő gyanúsítottal; az orvos és segítője az alapos gyanú szerint együtt több mint száz embert juttatott hamis védettségi igazolványhoz.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A milliomos fia ellen egyébként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kokainfogyasztás miatt indítottak eljárást, ami jelenleg is zajlik. Érdekes egybeesés, hogy a sportrendezvények biztosításával foglalkozó milliomos apa ellen is eljárás folyik, méghozzá Heves megyében kábítószer birtoklása miatt. Ő szintén idén az M3-as autópályán bukott le, amikor gépjármű-ellenőrzés közben a gépkocsijában elrejtve kábítószernek minősülő kokaint találtak. Az eljárásban kirendelt szakértő azt is megállapította, hogy fogyasztott is a szerből.

Borítókép: PestiSrácok

Folyamatos vizsgálat

Az első félév alatt 18 esetben tett feljelentést a felderítést végző NVSZ egészségügyi dolgozók ellen.  Az év elején alakult meg az NVSZ-en belül az egészségügyi szolgáltatók védelmi főosztály, amelynek „védetti körébe” a kórházak egészségügyi szolgálati jogviszonyban foglalkoztatottjai mellett a teljes állami egészségügyi szektor beletartozik, mintegy 130 ezer ember. Az NVSZ az egészségügyben az év eleje óta derít fel bűncselekményeket. A szervezet munkájához június óta már megbízhatósági vizsgálatokat is felhasználnak, és mindemellett korrupciós kockázatelemzést is végeznek. A szolgálat az első fél évben összesen 86 ügyben folytatott vizsgálatot, amelyek közül tizennyolc feljelentéssel végződött bűncselekmény alapos gyanúja miatt. A megbízhatósági vizsgálatok egy részét pedig bűncselekmények hiányában megszüntették.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Illegális gyógyszerekkel kereskedett

Géza

Baleset az M5-ösön

Géza

Körözött bűnöző elfogása.. (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------