Image default
Életmód hírek

Újabb őrület terjed a nőknél! Ezért veszik halom számra a fokhagymát!

Jennifer Gunter egy kanadai-amerikai nőgyógyász, aki a héten írt a Twitteren néhány bejegyzést arról, hogy mekkora butaság fokhagymát helyezni a nők bizonyos testrészébe.

A szakembernek sajnos jó oka volt arra, hogy a figyelmeztetéseket kiposztolja, ugyanis úgy érezte, kezd elterjedni az a téves vélekedés, hogy az említett praktikának egészségügyi haszna lenne. Ellenkezőleg.

Gunter azt írja, a fokhagymának laboratóriumi körülmények között, egy Petri-csészében valóban lehet olyan hatása, amely a gombás fertőzés kezelésére alkalmas, ugyanakkor senkinek ne jusson eszébe kipróbálni gyógymódként, mert az oda felhelyezett fűszernövény súlyos fertőzéseket okozhat, aminek akár bénulás is lehet a következménye.

Az Independent szerint 2014-ben egy szakorvos azt nyilatkozta a Scientific American című lapnak, hogy páciensei mintegy 10 százaléka próbálkozott már ezzel a módszerrel a hüvelygomba ellen.

A hülyeség terjedésében minden bizonnyal úttörő szerepet játszanak azok a youtuberek, vloggerek és influenszerek, akik ezt a praktikát javasolják a videóikban – sajnos mindenféle egészségügyi megalapozottság nélkül. Van olyan fokhagyma-módszert propagáló vlog-bejegyzés, amely 2,5 milliós nézettségnél jár, egy másik kuruzslós videót pedig 43 ezerszer indítottak el eddig (csak a hihetőség miatt linkeltük, nem azért, hogy bárki rájuk kattintson).

Jennifer Gunter nőgyógyász szakorvos 8 bejegyzésből álló poszt-sorozatát eddig két és fél ezren osztották meg és közel 10 ezren nyomtak rá like-ot.

Forrás

Hasonló hírek

Figyelmeztet a hatóság: undorító mi került az itthon kapható tápszerbe

Mazsi

Ilyen a karácsony az egész világon! Boldog karácsonyt!

Edit

A Betyársereg üzenete: Vesszesn Trianon!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------