Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb népvándorlás kezdődik: 2 millió embert ereszt szélnek Pakisztán
Külföld

Újabb népvándorlás kezdődik: 2 millió embert ereszt szélnek Pakisztán

Radikális döntést hozott a héten a pakisztáni kormány. Az ország vezetői úgy határoztak, hogy 60 napot adnak arra, hogy az országban élő kétmillió afgán bevándorló távozzon. Kérdéses, hogy ez az embertömeg merre indul tovább…

Január elején döntött úgy az iszlámábádi kabinet, hogy csupán január 31-ig hosszabbítja meg a tartózkodási engedélyét az országban élő afgán migránsok számára. Ez azért is egy nagyon komoly határozat, mert az ENSZ adatai szerint Pakisztánban jelenleg kétmillió afgán élhet, ráadásul egy részük már több évtizede a szomszédos országban lakik.

Egy kormányközeli szóvivő szerdán még reményteljes nyilatkozatot tett, ugyanis kijelentette, hogy június végéig meghosszabbítják az engedélyeket. Shahid Khaqan Abbasi kormányfő azonban pár órával később mindenkivel tudatta:

Ez az információ nem igaz, mindössze 60 napot adnak az afgánoknak, hogy távozzanak.

A szigorú döntést azzal a titkosszolgálati jelentéssel magyarázzák, amely szerint az afgán menekültek között szélsőséges afgán csoportok tagjai is elvegyülhettek.Ez pedig komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent Pakisztán számára. Kérdéses, hogy mihez kezd ez a hatalmas embertömeg, ha valóban távozniuk kell Pakisztánból.

Lehetséges, hogy pár százezren hazatérnek Afganisztánba, de az sem kizárt, hogy a kétmillió bevándorló többsége Európa felé veszi az irányt. 

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Mi szkeptikusak vagyunk Angela Merkel afrikai körútjának szándéka tekintetében! Szólj hozzá, oszd meg! Hirmagazin.eu

Géza

Hős taxisofőr próbálta megállítani az egyik késsel felfegyverkezett londoni merénylőt

Edit

Pékségben robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------