Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb műtétre volt szüksége a májbeteg kislánynak, akinek édesapja mentette meg az életét
Egészség - betegség

Újabb műtétre volt szüksége a májbeteg kislánynak, akinek édesapja mentette meg az életét

Gyula — Több mint tízórás műtéten van túl az a négy és fél éves kislány, akinek négy évvel ezelőtt édesapja, Riskó Rudolf (44) mentette meg az életét. A férfi saját mája egy darabját adta kislányának.

Hannánál, mint megírtuk, nem sokkal születése után olyan súlyos májbetegséget diagnosztizáltak, hogy az orvosok az átültetés mellett döntöttek. Hazánkban nem vállalták a kockázatos beavatkozást, így a család a németországi kieli klinikára utazott, ahol édesapja májának egy részét beültették Hanna testébe.

A szülők azonban ezt követően sem lehettek nyugodtak: a májtranszplantáció során beültetett műér nem működött rendesen, a kislány lépe már akkorára nőtt, mint egy felnőtt emberé.

Hanna nemrég esett át egy újabb, több mint tízórás műtéten, amely során sikerült megoldani a műér helyettesítését.

– Az operáció előtt megnézték, találni-e Hanna hasában olyan eret, ami megfelelő lenne ennek a rossz szakasznak a pótlására, de sajnos nem volt ilyen! – kezdte Rudolf, a kis Hanna édesapja. – Így a nyakban lévő ereket is átvizsgálták a doktorok. Ott sikerült is találni jót, de a beavatkozás így is nagy odafigyelést igényelt, hiszen ilyenkor továbbra is biztosítani kell, hogy a fejben megfelelő legyen a vérkeringés: hogy elegendő vér jusson az agyba – magyarázta az apuka.

Riskóék minden percben kislányuk mellett voltak

A rendkívül bonyolultnak számító beavatkozás szerencsére jól sikerült.

– Az eredményei is javultak, és a lépe is elkezdett zsugorodni. Mivel mindent rendben találtak az orvosok, mostanra már haza is jöhettünk! – újságolta Rudolf. Hozzátette: Hanna jól van, olyan eleven, mint amilyen a műtét előtt is volt.

– Még bizonyára kell egy kis idő, ameddig visszarázódunk, hiszen sokáig voltunk a klinikán: jó végre itthon lenni! – jegyezte meg Rudolf.

Évente 7 ezren halnak meg

Magyarországon évente mintegy 7000 beteg hal meg végstádiumú májelégtelenség miatt. Ebből körülbelül hatvan-hetven érintett szerepel a májtranszplantációs várólistán. Ők azok, akiknek állapota megengedi a beavatkozást. A várakozási idő alatt egy esztendőben átlagosan tizenöt-húsz beteg hal meg az életmentő szervre várva – írta a Semmelweis.hu.

Hasonló hírek

Ennyi citrom elegendő is a napi C-vitamin szükséglet fedezéséhez

Mazsi

Most már biztos, ezek az ételek meghosszabbítják az életed

Mazsi

Betegségek lelki okai – Teljes lista

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------