Főoldal » Újabb migrációs hullám fenyegeti Európát
Külföld

Újabb migrációs hullám fenyegeti Európát

A görög szigetek gyakorlatilag megteltek migránsokkal, egyre nehezebben kezelik az országban a helyzetet.

Korábban Olaszországon volt nagy a migránsnyomás, most a görög szigetek kapják a javát, idén tízezer fővel több migráns érkezett ide, mint Olaszországba. Kép: ATV

A migrációs hullámok olyanok, mint a tenger. Van, amikor apály van, van, amikor dagály – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában. A szakértő szerint jelenleg az látható, hogy valamennyire nőtt a Törökországból Görögországba érkező migránsok száma.

A görög szigetek megteltek

A problémát viszont az okozza, hogy sokan a szigetekre mentek, ahol ezt egyre kevésbé tudják kezelni – tette hozzá. A szakértő szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy közeleg a turistaszezon, így a szigetek vezetői és a görög kormány között van némi ellentét, a szigetek ugyanis elvárnák, hogy minél gyorsabban vigyék el onnan a menekülteket. Sok sziget gyakorlatilag megtelt, több menekültet már nem tudnak fogadni – tette hozzá.

Kis-Benedek József szerint egyre érdekesebb kérdés Törökország szerepe a helyzetben. Egyrészt a törökök már gyakorlatilag elköltötték a helyzet kezelésére Európától kapott mintegy hárommilliárd dollárt, de közben már újabb hárommilliárd sorsáról döntenek rövidesen, így a törököknek nem érdeke felmondani a megállapodást.

Másrészt pedig a Görögországba érkező migránsok között egyre nagyobb számban jelennek meg törökök is, akik a helyi belpolitikai helyzet miatt akarják elhagyni országukat és Európába költözni – mondta.

Sok afgán érkezik

A szakértő szerint egyre többen jönnek Mianmarból, Vietnamból, Pakisztánból. Ugyanakkor megindultak a repülőjáratok Belgrád és Irán között, így ha nem is nagy számban, de ezen az útvonalon is érkeznek. Az Iránból jövők között pedig nagyon sok afgán is van.

Kis-Benedek József hangsúlyozta, elsősorban a nyárnak köszönhető, hogy 30 százalékkal többen érkeznek Olaszországba. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy az olasz hatóságok egyre keményebben lépnek fel az illegális bevándorlókkal szemben. Ráadásul egyre többen érkeznek olyanok, akik eredetileg máshonnan indultak el, de jelenleg Tunéziában várják a továbbindulás lehetőségét – tette hozzá.

Forrás: M1 Ma reggel, MTI

Hasonló hírek

Katasztrófa előtt áll Svédország

Mazsi

Rabszolgaként tartotta a kislányokat “Isten prófétája”

Mazsi

Gyerekével a a karjában robbantotta fel magát a terroristafeleség

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------