Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb mérgezett sastetemekre bukkantak
Állatvilág

Újabb mérgezett sastetemekre bukkantak

2015 04 01 231205
Forrás: MTI | 2015. 04. 01. 21:15:00

Újabb hat fokozottan védett sas mérgezett tetemére bukkant az elmúlt két hétben Falco, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) keresőkutyája.
A németjuhász és vezetője, Deák Gábor az elmúlt hetekben számos bejelentett mérgezéses helyszínt derített fel Fejér, Békés, Bács-Kiskun, Csongrád és Pest megyében. Emellett igyekeztek felkeresni azokat a “forrópontokat” is, ahol az elmúlt évtizedben kiemelkedően sok madármérgezéses eset történt, illetve egy rendőrségi házkutatásban is részt vettek bűnjeleket keresve – olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

A páros az öt érintett megyében összesen négy fokozottan védett rétisas (két öreg és két fiatal), két parlagi sas, valamint több mint fél tucat védett egerészölyv és három holló mérgezett vagy mérgezésgyanús tetemére bukkant. A megmérgezett, de nem védett állatok sorát szajkók, borzok és rókák gyarapították, emellett sok mérgezett csalit is felderítettek.

Az okozott közvetlen természetvédelmi kár mértéke meghaladja a 6 millió forintot. Mivel jelenleg is tart a sasok költési időszaka, az idősebb madarak elhullása a fiókák túlélési esélyeit is megnehezítheti, ezért a közvetett károkozás ennél is jelentősebb lehet – olvasható a közleményben.

A madarak ellen elkövetett bűncselekmények száma Magyarországon a régió többi országához képest is magasnak számít. Az MME a helyzet javítása érdekében indította el 2012-ben a Sasbarát Magyarországért programot, amelynek egyik fő célkitűzése a mérgezéses esetek visszaszorítása.

Hasonló hírek

Senki sem akarja ezt a kutyát örökbe fogadni amit a kislány tesz attól elolvadunk

Mazsi

Ennek a pici lánynak két óriáskutya a legjobb barátja. Nézd meg milyen cukik! :) – VIDEÓ

Edit

FIGYELEM! Étel közé keverik a mérget – több állat elpusztult!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!