Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb mérföldkő az Ebes-Debrecen vasútvonal felújításában: átadták a Határ úti felüljárót
Gazdaság

Újabb mérföldkő az Ebes-Debrecen vasútvonal felújításában: átadták a Határ úti felüljárót

A V-Híd és az R-Kord munkájával kialakított felüljáróval megvalósult a 4805. jelű út átvezetése a 100-as számú vasútvonal és a 4-es számú főút fölött.

Az Ebes-Debrecen közötti vasúti korszerűsítés részeként megépült a Határ úti felüljáró és a hozzá kapcsolódó ötágú körforgalom Debrecenben. A szakaszt érintő vasútvonal-fejlesztés – amely a most átadott projektet is tartalmazza – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg, a kivitelezést a V-Híd Építő Zrt. és az R-KORD Építőipari Kft. konzorciuma végzi több mint 13,7 milliárd forintból.

A Határ úti felüljáró megépítésével megvalósult a 4805. jelű út átvezetése a 100-as számú Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonal és a 4-es számú főút fölött.

A 4. sz. főút a felüljáró környezetében 2×1 sávosról 2×2 sávosra bővült, ezzel biztosítva a felüljáró miatt megváltozott forgalomtechnikai átmenetet. A Budapest felől érkezőknek a Határ út felé balra kanyarodó sáv és lámpás kereszteződés biztosítja a zavartalan közlekedést, a Debrecen felől érkezőknek jobbra kanyarodósáv épült. A közösségi közlekedés résztvevőinek kétoldali buszöblöt alakítottak ki.

2020-ban teljessé válik a szakasz korszerűsítése

A Püspökladány-Debrecen vasúti vonalszakasz felújítása két ütemben valósul meg. Püspökladány és Ebes között 2017 nyarán kezdődtek meg a munkálatok, a kivitelezés a tervezett ütemben halad, és várhatóan 2020 szeptemberében fejeződhet be.

A pályageometriát érintő teljeskörű átépítések az idei évben megtörténtek Hajdúszoboszló és Kaba állomás vágányhálózatának átépítésével. Kaba térségében átadták a 4-es számú főutat és a vasútvonalat keresztező felüljárót. 2020 során elkészülnek a vasúti vonalszakasz felújításához köthető egyéb átépítések, köztük:

  • az állomásépületek felújítása,
  • az állomási előterek átépítése,
  • új korszerű biztosítóberendezések telepítése,
  • valamint a zajvédelmi létesítmények építése.

Az Ebes-Debrecen közötti szakasz felújítása 2018 nyarán indult el, és 2020 év elején fejeződhet be. A beruházás során 7,65 kilométeren épült át a nyíltvonali pálya és korszerűsítették a felsővezeték-rendszert. A pálya ezt követően alkalmas lesz 160 km/h sebességű közlekedésre.

A Püspökladány-Debrecen vasútvonal korszerűsítésének célja a szolgáltatási színvonal növelése, a menetidő csökkentése, továbbá a biztonságos és környezetbarát közlekedés feltételeinek megteremtése.

magyarepitok, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elindult az agrárkamara élelmiszerkereskedelmi online piactere

Géza

Internetkapcsolat nélkül is ellophatják az adatokat a számítógépről

info

Kirúgna valakit? Ezt feltétlenül nézze meg előtte!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------