Image default
Gazdaság

Újabb mérföldkő az Ebes-Debrecen vasútvonal felújításában: átadták a Határ úti felüljárót

A V-Híd és az R-Kord munkájával kialakított felüljáróval megvalósult a 4805. jelű út átvezetése a 100-as számú vasútvonal és a 4-es számú főút fölött.

Az Ebes-Debrecen közötti vasúti korszerűsítés részeként megépült a Határ úti felüljáró és a hozzá kapcsolódó ötágú körforgalom Debrecenben. A szakaszt érintő vasútvonal-fejlesztés – amely a most átadott projektet is tartalmazza – a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg, a kivitelezést a V-Híd Építő Zrt. és az R-KORD Építőipari Kft. konzorciuma végzi több mint 13,7 milliárd forintból.

A Határ úti felüljáró megépítésével megvalósult a 4805. jelű út átvezetése a 100-as számú Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonal és a 4-es számú főút fölött.

A 4. sz. főút a felüljáró környezetében 2×1 sávosról 2×2 sávosra bővült, ezzel biztosítva a felüljáró miatt megváltozott forgalomtechnikai átmenetet. A Budapest felől érkezőknek a Határ út felé balra kanyarodó sáv és lámpás kereszteződés biztosítja a zavartalan közlekedést, a Debrecen felől érkezőknek jobbra kanyarodósáv épült. A közösségi közlekedés résztvevőinek kétoldali buszöblöt alakítottak ki.

2020-ban teljessé válik a szakasz korszerűsítése

A Püspökladány-Debrecen vasúti vonalszakasz felújítása két ütemben valósul meg. Püspökladány és Ebes között 2017 nyarán kezdődtek meg a munkálatok, a kivitelezés a tervezett ütemben halad, és várhatóan 2020 szeptemberében fejeződhet be.

A pályageometriát érintő teljeskörű átépítések az idei évben megtörténtek Hajdúszoboszló és Kaba állomás vágányhálózatának átépítésével. Kaba térségében átadták a 4-es számú főutat és a vasútvonalat keresztező felüljárót. 2020 során elkészülnek a vasúti vonalszakasz felújításához köthető egyéb átépítések, köztük:

  • az állomásépületek felújítása,
  • az állomási előterek átépítése,
  • új korszerű biztosítóberendezések telepítése,
  • valamint a zajvédelmi létesítmények építése.

Az Ebes-Debrecen közötti szakasz felújítása 2018 nyarán indult el, és 2020 év elején fejeződhet be. A beruházás során 7,65 kilométeren épült át a nyíltvonali pálya és korszerűsítették a felsővezeték-rendszert. A pálya ezt követően alkalmas lesz 160 km/h sebességű közlekedésre.

A Püspökladány-Debrecen vasútvonal korszerűsítésének célja a szolgáltatási színvonal növelése, a menetidő csökkentése, továbbá a biztonságos és környezetbarát közlekedés feltételeinek megteremtése.

magyarepitok, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Le kell zárni a Nyugati üvegcsarnokát – nem is rövid időre

Géza

Eljárást indított a UPC ellen a GVH

info

Varga Mihály lett az év pénzügyminisztere a kelet-közép európai régióban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------