Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Újabb menekültekkel teli teherautót tartóztattak fel Ausztriában, három gyerek válságos állapotban van

Újabb menekültekkel teli teherautót tartóztattak fel Ausztriában, három gyerek válságos állapotban van

Hirdetés

forrás: MTI

Összezsúfolódva szállított huszonhat menekültet egy embercsempész Ausztriában, három gyerek már válságos állapotban volt, amikor rendőrök megállították a teherautót – jelentette szombaton az APA osztrák hírügynökség.

hirmagazin_2015-08-30_061657

A szíriai, afgán és bangladesi menekültekkel teli teherautót a német határhoz közeli St. Peter am Hart településen állították meg – közölte az APA a helyi rendőrség tájékoztatására hivatkozva.

Egészségügyi szakértők szerint a gyerekek már nem bírták volna sokáig a jármű forró és levegőtlen rakodóterében. A két ötéves kislány és egy hatéves kisfiú már kába volt a kiszáradás miatt, legfeljebb két-három óráig maradtak volna életben.

A gyerekeket és szüleiket egy közeli kórházba szállították. A gyerekek állapotát stabilizálták az orvosok.

A román rendszámú teherautót vezető 29 éves román állampolgárt őrizetbe vették.

A menekültek az első kihallgatáson közölték, hogy Németországba akarnak eljutni, nem kívánnak menedékjogot kérni Ausztriában.

Csütörtökön hetvenegy – feltehetően szíriai – menekült holttestére bukkantak egy, az osztrák A4-es autópályán felfedezett teherautóban. A menekültek halálát valószínűleg fulladás okozta.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox