Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb lehúzós trükk dívik
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb lehúzós trükk dívik

Forrás: hirado

Egyes cégek arra specializálódtak, hogy olyan embereket húzzanak csőbe, akik el akarják adni meglévő üdülési jogukat. A végeredmény akár több milliós kár és egy életen át tartó fizetési kötelezettség is lehet.
Újabb lehúzós trükk dívik

Az M1 Kosár magazinjában megszólaló férfi 15 éve vásárolt egyhetes üdülési jogot egy balatoni apartmanklubba. Meg volt vele elégedve, de idővel a körülmények megváltoztak: párja már nem bírja az utazást, és a fenntartási költségek is megugrottak. Elhatározta, hogy túlad az üdülési jogon, ezért felvette a kapcsolatot egy ezzel foglalkozó céggel. Állítása szerint itt azt magyarázták neki, hogy az eladásra csak akkor és úgy kerülhet sor, ha először ideiglenesen vesz még egy jogot, és a kettőt együtt értékesítik. Egy idő után azonban arról tájékoztatták, hogy nem sikerült eladni a jogokat, így már kettő után fizette az évi fenntartási költségeket, 130 ezer forintot.
A férfi nem adta fel, megbízott egy másik céget az értékesítéssel. Azt mondja, itt azzal jöttek, hogy cseréljen egy drágább apartmanra, amin könnyebb túladni. Itt már 920 ezer forintot fizetett ki, de ezt sem adták el, sőt egy újabb kacifántos kör után egy negyedik üdülési jog is kerekedett. Összesen több mint négymillió forintot fizetett, amihez még évi körülbelül 200 ezer forint fenntartási költség is járul. Szerinte mind a háromszor átejtették, mert mindannyiszor azért vett újabb üdülési jogot, hogy a régiektől megszabaduljon. Azt mondja, egyszer sem gyanakodott, mert a cégek nagyon meggyőzőek voltak.
Üdülési jogokkal kapcsolatos problémákkal Dunát lehet rekeszteni, és a jogász azt mondja, egyre több cég veri át úgy ügyfeleit, ahogyan az idős férfival is tették. Azt mondják, meglévő üdülési jogukat csak úgy tudják eladni, hogy ha belépnek egy rendszerbe, vagy vesznek egy másik üdülési jogot, és az emberek ezt sajnos elhiszik.

A műsorban bemutatott másik nyugdíjas házaspár is megbízott egy vállalkozást, hogy adja el üdülési jogát. A cég 200 ezer forintot kért, cserébe azt ígérte, pár héten belül értékesítik a terméket, de egy év alatt sem történt semmi, az idős nő pedig úgy érezte, hogy a pénze visszajár. A cégnél azonban ezt megtagadták, sőt, még egy 24 ezer forintos kezelési költséget is kérnek tőle, különben nem foglalkoznak tovább az ügyével. A Kosár magazin természetesen megkereste az ügyben érintett cégeket: az egyik már nem létezik, a másik elérhetetlen, a harmadik nem akart nyilatkozni, a negyedik pedig, amellyel a nyugdíjas házaspár került kapcsolatba, nyakatekert, jogi kifejezésekkel tűzdelt levélben válaszolt:

„Radóczy Tamásné Szolgáltatási Szerződést és Megbízási Szerződést kötött cégünkkel. A Megbízási Szerződést fel tudjuk bontani, a Szolgáltatási Szerződés mindaddig érvényben marad, amíg a befizetett összeg creditpontok formájában levásárlásra nem kerül. A Szolgáltatási Szerződés keretében teljesített befizetésnek a Megbízási Szerződéshez, az abban vállalt kötelezettségekhez és jogokhoz, esetleges megszűnéséhez semmilyen köze nincs.”

Hasonló hírek

Illegális migránsokat fogtak el rendőreink! Oszd meg!

Géza

Két holttestet találtak egy borospince tartályában Császártöltésen

info

Magyar embercsempészeket vettek őrizetbe Szlovákiában

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------