Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb két álmentős céget leplezett le a Ripost! Betegszállító maffia működik Budapesten
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb két álmentős céget leplezett le a Ripost! Betegszállító maffia működik Budapesten

Nem egyetlen álmentős „cég” veszélyezteti a betegeket!

A Ripost újabb, engedély és megfelelő feltételek nélkül betegszállítást kínáló hirdetésekre bukkant. Utánajártunk és kiderült: a fővárosban valóságos maffia működik, különböző néven és mentőautóval hirdetve – de a hirdetésben a telefonszám azonos.

Nem a ripost által leleplezett Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála az egyetlen álmentő. Több olyan fizetős betegszállító dolgozik Budapesten, aminek nincs engedélye, szakszerű személyzete és az előírásoknak megfelelő betegszállító autója. Több olyan mentő fut, amin csak fantázianév van és olyan is, amin semmiféle azonosító felirat nem olvasható. Sőt, a legmerészebbek az eredeti német felirattal furikáznak. Az emberek csak azt látják, hogy mentő, és ez nagyon megtévesztő, hiszen akkor derül ki, hogy alkalmatlan a betegellátásra, amikor éles helyzetbe kerül, például egy balesetnél kellene segíteni vagy rosszul lesz a szállított beteg.

A Gábriel leselejtezett Ford mentővel jár

Betegszállítás Gábriel – ilyen néven hirdeti magát a Facebookon egy fizetős mentő. De a Szent Borbálához hasonlóan nem szerepel a céginfóban, sem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szolgáltatói listáján. Aki tulajdonosnak mondja magát, nem rendelkezik egészségügyi végzettséggel. Egy leselejtezett Ford mentőautót vett meg, ami 15 éves, noha 13 évesnél idősebb autót nem szabad mentőként és betegszállításra használni.

A rendszám alapján lekérdeztük a kocsi adatait. Kiderült: lefoglalás hatálya alatt áll, vagyis a tulajdonosának nem fizetett tartozása van. Ennek ellenére a tulajdonosa névjegyeket osztogat a kórházak várótermében, így szerez fuvart.

Ugyanott hívható az Alfa, ahol a Szent Borbála

Alfa Speciális Mentőszolgálat néven hirdeti magát egy másik álmentős a közösségi médiában és van weblapja is, de ilyen nevű cég sincs a cégjegyzékben. Állítólagos vezetője hol Kálmán, hol Krisztián néven mutatkozik be. A rendőrség körözte korábban lopás miatt.

Az oldalukat böngészve igen érdekes dologra bukkantunk: szó szerint ugyanazzal a szöveggel hirdeti magát, mint a Szent Borbála, sőt, még a telefonszám is ugyanaz. Facebook hirdetésén német feliratú mentő szerepel, rendszám nincs rajta.

A ripost több más gyanús szolgáltatót és hiányosan feliratozott mentőautót is talált, de csak azokat neveztük meg, amelyeknél meggyőződtünk arról, hogy nem áll mögöttük legális és valós vállalkozás.

ripost, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Rendőreink elfogták a román gyilkost – képek

Géza

Halálos baleset Taszárnál

Géza

Magyarország: Rács mögé kerül a droggal kereskedő rendőr

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------