Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb jó hír Magyarországnak: jóval optimistább lett az IMF
Gazdaság

Újabb jó hír Magyarországnak: jóval optimistább lett az IMF

Ismét jelentősen feljebb húzta a magyar gazdaság növekedési kilátásait a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a szervezet közgazdászai szerint az idén 4,6 százalékkal, jövőre pedig 3,3 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság

– olvasható a legfrissebb World Economic Outlook (WEO) kiadványban.
Az ország külső pozíciója kapcsán viszont borúlátóbbak lettek a szakértők, már az idén deficites lehet a fizetési mérlegünk.
A magyar és a nemzetközi gazdasági kilátásokról is szó lesz holnap a Budapest Economic Forum konferencián.

A tavalyi 4,9 százalékos növekedés után 2019-ben is alig lassít a magyar gazdaság az IMF kedden megjelent előrejelzése szerint, 4,6 százalékos GDP-növekedésre lehetünk képesek idén is. Ez egyébként már az első félév adatai után sejthető volt, hiszen 5,1 százalékos volt a növekedés, ahhoz már nagyon komoly lassulás kelleme, hogy csalódást okozzon a gazdaság.

A Valutaalap közgazdászai legutóbb idén áprilisban 3,6 százalékra lassuló magyar növekedést vetítettek előre, ezen javítottak most jelentősen. Ráadásul a 2020-as becslést is feljebb húzták a tavalyi 2,6 százalékról 3,3 százalékra.

A mostani frissített prognózis egyébként nagyjából megfelel a piaci konszenzusnak, az MNB szeptemberi inflációs jelentésében 4,5 százalékos idei és 3,3 százalékos 2020-as növekedésre számított, míg az Európai Bizottság 4,4 százalékra becsüli a várható idei bővülést.

Az inflációs előrejelzést is kicsit feljebb húzta a Valutaalap, szerintük 2019-ben és 2020-ban is 3,4 százalék lehet az éves átlagos pénzromlás. Közben viszont a fizetési mérlegünk egyenlege a GDP arányában a korábban várt fél százalék körüli többlet helyett már az idén deficitet hozhat. A munkanélküliségben már nincs jelentős tér lefelé, 3,5 százalék körül megállhat az állástalanok arányának csökkenése.

portfolio

Hasonló hírek

Jó, ha tudod: ez mindenképp kell, hogy ne zárolják rövidesen a számládat

Géza

Hamarosan kiderül, önt is kockázatosnak tartja-e az adóhatóság

Edit

Támogatja az állam az új pénztárgépek megvételét

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!