Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb illegális migránsok

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon jogellenesen próbált bejutni Magyarországra két illegális migráns. (2018. 11. 12., h – 19:55, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tompa Közúti Határátkelőhelyen – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek jelzése alapján – a rendőrök 2018. november 12-én 18 óra 25 perckor egy Szerbia irányából belépő kamion rakterében két külföldit találtak. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak a rakomány között elbújva, jogellenesen próbáltak meg bejutni Magyarország területére.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. (2018. 11. 12., h – 11:13, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrök 2018. november 12-én 10 óra 30 perckor egy macedón honosságú kamionban három határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában.

Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Borovikov Valerii-t

Géza

Elképesztő! Nyitott ajtókkal indult el egy vonat Budapestről (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Ilyen nincs: Megszökött egy rab a szegedi fegyházból

Mazsi