Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb hírek a kis Zentéről, ekkor engedik ki a kórházból
Életmód hírek

Újabb hírek a kis Zentéről, ekkor engedik ki a kórházból

A kisfiú kedden megkapta a 700 milliós kezelést, erről tartottak sajtótájékoztatót a Bethesda Gyermekkórházban.

A sikeres gyűjtés és az egy hónapos előkészület után kedd délelőtt a Bethesda Gyermekkórházban megkapta a Zolgensma nevű gyógyszert a másfél éves Zente. A 700 millió forintos kezelés nem gyógyítja meg az izomsorvadásban szenvedő kisfiút, de nagyon sokat javíthat állapotán. A szert speciális körülmények között kellett Magyarországra szállítani.

A keddi egyszeri kezelés során egy óra alatt lecsorgott a gyógyszeres infúzió, ennél azonban sokkal hosszabb időre lesz szükség ahhoz, hogy kiderüljön: hogyan reagált a másfél éves Zente szervezete a génterápiára.

Az érintett orvosok és szakemberek kedden a Bethesda Gyermekkórházban sajtótájékoztatón ismertették Zente SMA-terápiájának részleteit. Velkey György, a Bethesda igazgatója elmondta, már régóta kezelik Zentét. Velkey a sajtótájékoztatón mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett az előkészületekben.

Gergely Anita doktornő az SMA-1-es betegségről mondott pár szót, majd a terápia lényegét is felvázolta: génállományt juttattak be intravénásan a kisfiú testébe, amely majd pótolni fogja a nemlétező fehérjetermelést.

Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgató a szállításról beszélt, -60 és -80 fok között, szárazjéggel kellett szállítani a szert az Egyesült Államokból. A biztonság kedvéért pár nappal korábban üres ampullákkal egy próbaszállítást is végrehajtottak, hogy élesben is minden rendben menjen majd. Zente édesanyja is üzent a kórház sajtósán keresztül, köszönetet mondott az egész magyar társadalomnak a segítségért.

Feller kérdésre válaszolva mondta el, hogy a gyógyszernek egyelőre az Egyesült Államokban van engedélye, Európában egyedi engedéllyel lehet alkalmazni, Zente pedig a negyedik európai kis beteg, aki megkapta a szert. Zentét szerdán már elengedik, ezután kontrollvizsgálatok lesznek két hónapon keresztül. Szteroidokat kap, le fog gyengülni az immunrendszere. A következő néhány hétben kiderül, hat-e a gyógyszer. A máj és a vérlemezkék sérülhetnek mellékhatásként, tette hozzá Velkey.

Forrás: Ripost.hu

Hasonló hírek

Névnapok március 21.

info

Lehallgató gépet tettem a férjem zsebébe, bár ne tettem volna… Ezt gondolja rólam!

Mazsi

A C-vitamin meglepő veszélye, amiről kevesen tudnak!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!