Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb gyomrost vitt be az ENSZ a migráció ellen harcoló országoknak
Külföld

Újabb gyomrost vitt be az ENSZ a migráció ellen harcoló országoknak

Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága szerint nem lehet visszatoloncolni migránsokat azokba az országokba, ahol az éghajlatváltozás következményei közvetlenül fenyegeti őket.

Az emberi jogok megsértése miatt indíthatnak eljárást a jövőben azon országok ellen, amelyek olyan bevándorlókat toloncolnak vissza a hazájukba, akik a klímaváltozás miatt menekültek el onnan. A világszervezet döntése azután született meg, hogy Kiribatiból származó lakos Új-Zélandra menekült a tengerszint várható emelkedése elől. Új-Zélandon azonban elutasították a menedékkérelmét és kitoloncolták az országból. Az ügy hatalmas vitákat keltett, így az ENSZ jobbnak látta, ha szabályozza a hasonló eseteket.

Képünk illusztráció

Szakértők szerint azonban ezzel a döntésével veszélyes vizekre evezett az ENSZ. Egy 2018-as tanulmány szerint ugyanis pár éven belül közel 150 millióan hagyhatják el hazájukat az éghajlatváltozás miatt.

Érdekes adalék , a 110 ezer lakossal rendelkező és 33 korallszigetből álló Kiribati Köztársaság egyes tanulmányok szerint két évtizeden belül valóban eltűnhet a Föld felszínéről. A tengerszint ugyanis akkor nőhet arra a szintre, hogy teljesen elöntse a szigeteket.

Forrás: Ripost.hu

Hasonló hírek

Az amerikaiak kommandósokat küldenek

info

Lepedőből font kötélen menekült meg a lány a őt megkínzó migránstól

Mazsi

A zendülés és közpénz hűtlen kezelése miatt 13 év börtönbüntetésre ítélt Oriol Junqueras EP-képviselő lehet

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------