Főoldal > Hírek > Főhírek > Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó > Újabb gyanúsítottat fogott el a rendőrség a 71 halott migráns ügyében

Újabb gyanúsítottat fogott el a rendőrség a 71 halott migráns ügyében

Hirdetés

forrás: MTI

Újabb embert vettek őrizetbe a zárt teherautóban tragikus körülmények között meghalt 71 migráns ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szombat este.

A bolgár állampolgárságú férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják a nyomozást – közölte a rendőrség.

A magyar rendőrség az osztrák rendőrséggel együttműködve végzi a bűncselekmény teljes körű felderítését – olvasható a közleményben, amely nem tér ki arra, hol fogták el a férfit.

A szombat este elfogott bolgár férfi az ügy ötödik gyanúsítottja. A Kecskeméti Járásbíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a már korábban őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempészt.

A bíróság bűnszervezetben, a csempészett emberek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt az augusztus 27-én délutántól őrizetben lévő három bolgár és egy afgán állampolgárral szemben ez előzetes letartóztatást egy hónapra rendelte el.

Csütörtökön a délelőtti órákban az osztrák A4-es autópályán egy teherautóban fedezték fel a holttesteket. A 71 migráns feltehetően Szíriából érkezett, halálukat valószínűleg fulladás okozta.

A magyar szervek a szerb határ közelében még aznap elfogtak négy gyanúsítottat: egy 27 éves afgán, valamint egy 29, egy 30 és egy 50 éves bolgár férfit. Az embercsempészés bűntettét 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a törvény, azonban ha bűnszervezetben követik el, 2-16 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox