Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb gócpontok és újabb lazító intézkedése Franciaországban
Külföld

Újabb gócpontok és újabb lazító intézkedése Franciaországban

A kormány szerint a járványmutatók összességében jó irányban haladnak, de az óvatosság az egész országban érvényes marad.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások újabb enyhítéseként Franciaországban hétfőn újranyithatnak a mozik, a szabadidőközpontok, a kaszinók, és ismét engedélyezett a csapatjátékok űzése, július 11-től pedig a stadionokban is megengedett maximum 5 ezer főt vonzó rendezvények szervezése.

A kormány szombaton kiadott közleménye szerint a Covid-19 fertőzés okozta járványügyi helyzet javulása miatt újabb korlátozások feloldását rendeli el “a szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett”. A csapatsportokat ezentúl edzőtermekben és stadionokban is lehet űzni, csak a küzdősportok gyakorlása tiltott továbbra is, de azok “helyzetét még a szeptemberi tanévkezdés előtt felülvizsgálja a kormány”.

A rendkívüli egészségügyi állapot július 10-én ér véget,

és másnaptól a stadionok nemcsak sportolókat, hanem közönséget is fogadhatnak, 5 ezer főig, ahogy engedélyezett lesz a lóversenypályák megnyitása is.

A járványmutatók összességében jó irányban haladnak, de az óvatosság az egész országban érvényes marad – írta a miniszterelnöki hivatal közleményében. A kormány azt is jelezte, július közepén születhet döntés arról, hogy augusztus közepétől lehetséges-e további enyhítés a sportvilágban, mégpedig a labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek beindításával.

Az európai topbajnokságok közül egyedüliként a Ligue 1-et nyilvánították befejezettnek áprilisban, a francia élvonal bajnokának a PSG-t (Paris Saint-Germain) hirdették ki, miközben a német, spanyol, angol és olasz futballélet is már újraindult. A Ligue 1 azt szeretné, ha a szezonkezdés közönség előtt történne.

A kormány elképzelései szerint szeptembertől, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, a tiltások lennének a kivételek, és nagyobb tömegeket vonzó eseményeket, vásárokat, szalonokat, koncerteket is lehetne rendezni, valamint az éjszakai szórakozóhelyek is újranyithatnak.

Országos szinten a reprodukciós ráta jelenleg 0,83, ami azt jelenti, hogy nem minden fertőzött adja tovább a Covid-19 betegséget, és a péntek este közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában már csak 14-gyel emelkedett a halottak száma, 29 617-re, a kórházakban pedig 10 ezer alá csökkent a betegek száma. Lélegeztetőgépre 727-en szorulnak, ami 25-tel kevesebb, mint 24 órával korábban, ilyen kevés súlyos beteg utoljára március 17-én, az általános karantén kihirdetésének napján volt az országban.

Három régióban azonban “kiemelt az ellenőrzés”, miután a héten új gócpontokat tártak fel.

Két tengerentúli megyében, az Indiai-óceánban található Mayotte-on és a dél-amerikai Guyanán várhatóan július 10. után is érvényben marad az egészségügyi rendkívüli állapot, miután még nagyon aktív a vírus terjedése, és a járvány nem tetőzött. Az ország európai részén Normadiában és Párizstól északra található Val d’Oise megyében fokozott óvatosságra intenek a hatóságok, miután még mindennap tárnak fel új eseteket, ami arra utal, hogy a járvány még nem ért véget.

Nyitókép: MTI/AP/Rafael Yaghobzadeh
infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Elfogadta Várhelyi Olivér biztosjelölt kinevezését az EP szakbizottsága – a magyar ellenzék áskálódása megbukott

Géza

Kitört a botrány: az orvosok hibájából meghalt egy 24 éves anyuka

Mazsi

Levágott fejet találtak egy brit városban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!