Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb fordulat jöhet a soroksári gyilkosság ügyében

Lapértesülés szerint hét hónappal az elfogása után elkészült a soroksári kocogó nő megölésével gyanúsított férfi elmeorvosi vizsgálata.

A szakértői vélemény alapvetően befolyásolja az ügy végkimenetelét, hiszen amennyiben a rendőrség által kirendelt igazságügyi orvos szakértő azt állapítja meg, hogy a bűncselekmény elkövetésekor R. Szilveszter kóros elmeállapotban szenvedett, akkor nem büntethető, és a bíróság csak kényszergyógykezelést rendelhet el vele szemben.

Blikk információi szerint a pesterzsébeti férfit kétszer is megvizsgálta a szakértő, egy hosszú beszélgetésen kívül több tesztet is ki kellett töltenie. A lap úgy tudja, utóbbinál R. Szilveszter nem volt igazán együttműködő, a legtöbb ábrához, amiket fel kellett volna ismernie, annyit írt, hogy egy paca, amit lát.

Elmeállapotát az orvos szakértő normálisnak minősítette, miközben megállapította, hogy többféle személyiségzavarban is érintett lehet. R. Szilveszter ügyvédje a lapnak elmondta: szerinte kétségeket vet fel az elkészült vélemény, ezért a bíróságon indítványozni fogja egy újabb vizsgálat elvégzését – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd.

A lap szerint R. Szilveszter a börtönben nem beszél senkivel. Televíziót nem néz, az idejét olvasással üti el. Falja a krimiket, más téma nem igazán érdekli.

infostart

Hasonló hírek

Börtönt kapott a rákosokat megtévesztő orvos

Mazsi

ORFK: Az elmúlt 24 óra eseményei

info

Elítéltek egy hajléktalant súlyosan bántalmazó társaságot

info