Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb fordulat jöhet a soroksári gyilkosság ügyében

Lapértesülés szerint hét hónappal az elfogása után elkészült a soroksári kocogó nő megölésével gyanúsított férfi elmeorvosi vizsgálata.

A szakértői vélemény alapvetően befolyásolja az ügy végkimenetelét, hiszen amennyiben a rendőrség által kirendelt igazságügyi orvos szakértő azt állapítja meg, hogy a bűncselekmény elkövetésekor R. Szilveszter kóros elmeállapotban szenvedett, akkor nem büntethető, és a bíróság csak kényszergyógykezelést rendelhet el vele szemben.

Blikk információi szerint a pesterzsébeti férfit kétszer is megvizsgálta a szakértő, egy hosszú beszélgetésen kívül több tesztet is ki kellett töltenie. A lap úgy tudja, utóbbinál R. Szilveszter nem volt igazán együttműködő, a legtöbb ábrához, amiket fel kellett volna ismernie, annyit írt, hogy egy paca, amit lát.

Elmeállapotát az orvos szakértő normálisnak minősítette, miközben megállapította, hogy többféle személyiségzavarban is érintett lehet. R. Szilveszter ügyvédje a lapnak elmondta: szerinte kétségeket vet fel az elkészült vélemény, ezért a bíróságon indítványozni fogja egy újabb vizsgálat elvégzését – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd.

A lap szerint R. Szilveszter a börtönben nem beszél senkivel. Televíziót nem néz, az idejét olvasással üti el. Falja a krimiket, más téma nem igazán érdekli.

infostart

Hasonló hírek

Friss információk a fiatal újpesti focista haláláról

Géza

Egy hónap, egy téma: A közösségi oldalak veszélyei

Géza

Kiderült: ez okozhatta a balesetet az M0-son

Géza