Életmód hírek

Újabb életveszélyes játék terjed az interneten – aggódhatnak a szülők!

Újabb életveszélyes játék terjed az interneten - aggódhatnak a szülők!

A Kék Bálna után újabb hátborzongató játék terjed az interneten. Ezúttal azon versenyeznek a gyerekek, ki hiányzik otthon a legjobban, ha eltűnik 48 órára. Külföldön mégis sok aggodalomra adott okot a játék, és itthon is figyelmeztetnek a szakemberek: nagy a veszély!

Ijesztő felhívást tett közzé egy magyar férfi, aki eltűnt gyerekek felkutatásával foglalkozik. Nagy László az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesként tevékenykedik 20 éve és nagyon fontosnak tartja, hogy a legújabb, tűzvészként terjedő facebookos játékra felhívja a magyar szülők figyelmét.

Újabb életveszélyes játék terjed az interneten - aggódhatnak a szülők!

A játék arra kéri a gyerekeket, hogy 48 órára, azaz teljes két napra tűnjenek el otthonról. Azért pedig plusz pontok járnak, ha felhívások jelennek meg róluk a közösségi médiában, ha minél többen kezdik keresni őket. Észak- Írországban már rengetegen játsszák ezt a játékot, tömegesen tűntek el gyerekek, ráadásul a kihívás a 14 éves korúak közt rendkívül népszerű. A helyi lapnak, a Belfast Live-nak nyilatkozott egy édesanya, aki arról beszélt, milyen pokoli pillanatokat élt át lánya eltűnése után. A 14 éves kamasz 55 órát volt távol és amikor a rendőrök megtalálták, nem is értette, miért aggódtak érte. Igazából boldog volt, hiszen az 55 órás eltűnéssel listavezető szerephez jutott a barátai között.

Halálra rémültem, attól féltem, hogy meghaltak vagy megerőszakolták, elrabolták, esetleg megölték őket.

Amikor a lányom és a barátai előkerültek, egy szemernyi megbánás sem volt bennük. Közvetlenül azután pedig, hogy hazahozták őket, a rendőrautóban készített szelfiket tette közzé. Viccesnek találták a helyzetet” – mondta az édesanya, aki hozzátette, nem tudja, mi az, ami felnyithatja a gyerekek szemét.

Magyarországon egyelőre nem tudnak hasonló esetről, ám Nagy László azt mondja, az ilyen játékok robbanásszerűen terjednek és szerinte a szülőknek nem árt tudni a veszélyekről.

– Ez a játék nagyon beteges és minden eddiginél veszélyesebb! Minket, eltűntkeresőket is nagyon érzékenyen érint, hiszen pont az a lényege, ha beszállunk a keresésbe, csak egyetlen poszttal is, az már az eltűnt játékosnak plusz pontokat ad!

Melyik az a szülő, aki nem akarja azonnal a neten is keresni a gyerekét? Az ilyen jellegű posztokat tömegesen szokták megosztani

– mondta Nagy a Ripostnak.

Nagy László szerint ez a játék hasonlóan káros lehet, mint a Kék Bálna. A Kék Bálnáról a Ripost is többször írt, a játék Oroszországból indult, a résztvevőit pedig 50 nap alatt öngyilkosságra ösztönzik. Mint azt lapunk annak idején elsőként megírta, hazánkban két tini is öngyilkos lett a Kék Bálna miatt.

Hogy mit tehetnek a szülők, és miért veszélyes még ez a játék, megtudhatja a szombati Ripost napilapból!

Pusztító internetes játékok Több veszélyes kihívás is terjedt a Facebookon az elmúlt években. Az egyiknek az volt a lényege, hogy vízzel töltött óvszert dobtak egymás fejére a résztvevők és lefilmezték, ki milyen hülye fejet vág. Ám a játék néhány gyereket komolyan sokkolt. Hasonlóan veszélyes volt az, amikor zacskót húztak a fejükre és azon versenyeztek, ki bírja tovább. Az elmúlt év egyik legveszélyesebb játéka az volt, amikor ragasztószalaggal kötözték egymást oszlopokhoz gyerekek, aminek következtében az egyik fiúnak súlyosan megsérült a szeme szabadulás közben.

Rontja a tényleg eltűntek esélyét

Amikor egy gyerek eltűnik, a szülők pánikszerűen kezdik keresni. Sokszor éppen a legfontosabb információkat nem adják meg az interneten, és kevés emberhez jutnak el. Azok, akik eltűnt személyek keresésével foglalkoznak, egy előre összeállított kérdéssor alapján készítik el a fényképes posztot, és célszerűen indítják a keresést. A játékból eltűnt gyerekek azok esélyét rontják, akik valóban bajban vannak és segítségre szorulnak.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Advent első vasárnapja

info

8 hiba, ami miatt nem indul be az anyagcseréd zsírégető folyamata!

Mazsi

Elutasították a súlyos betegségben szenvedő fiú kezelését, mert drága a gyógyszer! Milyen világ az ilyen?! Egy megosztással kérlek jelezd, ha te sem értesz ezzel egyet!

Mazsi