Hirmagazin.eu
Főoldal » Újabb bonyodalom a Lánchíd felújítása ügyében
Gazdaság

Újabb bonyodalom a Lánchíd felújítása ügyében

Hiába sokallja a főváros az árat, egyelőre nincs olyan cég, amely a tenderen ajánlott árnál olcsóbban vállalná a munkát.

Egyelőre nem engednek a Lánchíd és a Váralagút felújítására kiírt pályázatra adott ajánlati árából az indulók, noha a tenderbontás után Tarlós István mondta, visszadobja a túlárazott tendereket. Azóta Tarlós István elvesztette a főpolgármesteri posztot Karácsony Gergely ellenében, de a Lánchíd-felújítás ügyében sem volt sikeres.

Az mfor.hu értesülései szerint

a pályázók nem látnak lehetőséget az ár csökkentésére,

bár hivatalosan nem kaptak a pályázat eredményességére, netán eredménytelenségére vonatkozó értesítést.

A híd felújítását már 2002-ben tervbe vette a városvezetés. Az átkelőt ugyanis utoljára 1986 és 1988 között javították, de átfogó rekonstrukció nem történt. A terveket hat évvel ezelőtt rendelte meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), az első kivitelezői tendert tavaly októberben írták ki, ám ezt később visszavonta a BKK. Az új tendert júliusban hirdették meg, de a határidőt kétszer is kitolták, így a tenderbontást csak szeptember 23-án ejthették meg.

A Fővárosi Közgyűlés május végén 23,4 milliárd forintban határozta meg a Lánchíd, az alagút és a pesti villamos-közúti aluljáró felújításának költségkeretét. Ebből 6 milliárdot ad az állam, 14,7 milliárd forintot tesz ki az Európai Beruházási Bank hitele, a többit a főváros adja hozzá.

A BKK tájékoztatása szerint nyolc ajánlat érkezett a pályázatra, mindegyik jócskán meghaladja a rendelkezésre álló keretet. A legtöbbet a Dömper Kft. kéri, összesen 38,597 milliárdot, a legkevesebbet pedig 35,81 milliárdos ajánlatával a Közgép.

Tarlós István még júniusban azt mondta, hogy a híd és az alagút felújítása október végén, november elején elkezdődik, de erre most csekély az esély, amit a főpolgármester-váltás még messzebbre tolhat. A felújítás azonban nem odázható el, mivel a híd állapotát már évekkel ezelőtt kritikusnak értékelték a szakemberek.

Nyitókép: Pixabay
infostart

Hasonló hírek

A benzin ára csökkent, a gázolajé nőtt

Géza

463 önkormányzat kap térfigyelő-támogatást

info

Több bizonytalanságI faktor kedvezhet az olajnak a héten

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------