Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Újabb 11 évet kaphat Portik Tamás, ez lehet az ok

Egyre valószínűbb, hogy Portik Tamás állt a kilencvenes évek merényletei mögött: miután a Prisztás- és a Boros-gyilkosság miatt már elítélték, őt gyanúsítják azzal is, hogy megbízást adott egy további merényletre.

A Fenyő-gyilkosság újabb fejleményei után most az Ügetőnél 1996-ban történt merényletkísérletben is fordulat történt: csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Iroda meggyanúsította a gyilkosság megrendelésével a Prisztás- és Boros-gyilkosság miatt már jogerős börtönbüntetését töltő Portik Tamást. Márciusban ugyancsak Portikot, áprilisban pedig Gyárfás Tamást is meggyanúsították azzal, hogy megbízást adtak Fenyő János médiacézár megölésére.

Négy lövés az Ügetőnél

Portik Tamás amiatt adhatott megbízást a Prisztás József lovaival is versenyző fogathajtó lelövésére, mert Lakatos Csaba pontosan tudta, hogy Portik állhat a Prisztás-gyilkosság mögött. Amint ez visszajutott Portik fülébe, a gyanú szerint megbízta Tanyi Györgyöt a fogathajtó megölésével. Tanyi 1996. november 13-án, az esti órákban négy célzott lövést adott le a Fiumei úti Sírkert egyik épületének a tetejéről a szomszédos ügetőn tartózkodó Lakatos Csabára. A hajtót három golyó találta el: egy a nyakán, egy az ágyéki csigolyája mellett, egy pedig a bal combjánál, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Tanyi Györgyöt előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt idén januárban 11 év fegyházra ítélték. Tanyi már korábban beszélt arról, hogy Portiktól kapta a megbízást, és hogy Portik Fenyő János meggyilkolásával is meg akarta őt bízni, de azt nem vállalta.

Újabb 11 évet kaphat Portik Tamás, ez lehet az ok
Fotó: MTI

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Kamionbaleset miatt lezárják az M7-es autópályát Zalakomárnál

info

Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Géza

Öt év börtönt kapott a piromán

Géza