Hirmagazin.eu
Főoldal » Új utak nyíltak az Alzheimer kutatásában
Csillagászat, űrkutatás

Új utak nyíltak az Alzheimer kutatásában

hirmagazin_2015-07-04_174419
Neurológusok felfedeztek egy eddig ismeretlen, direkt kapcsolatot az agy és az immunrendszer között. Ez a tudományos felfedezés új korszakot nyithat az Alzheimer-kór, az autizmus és a sclerosis multiplex gyógyításában.

Az egyik neves neurológiai szakember, Dr Kevin Lee szerint ez az új felfedezés olyan horderejű, hogy újra kell majd írni miatta a tankönyveket. A kutatás egyik vezetője, Dr Jonathan Kipnis is hasonlóképpen nyilatkozott a Huffington Post beszámolója szerint:

-Amikor felfedeztük ezeket a nyirokereket, nagyon, de nagyon meg voltunk lepődve. Az eddigi tudásunk alapján ugyanis ezek egyáltalán nem is létezhettek volna.

A nyirokrendszerben keringő fehérvérsejtek segítenek megtisztítani a szervezetet a mérgező anyagoktól. A nyirokkeringés behálózza az egész testet, így kapcsolatban áll minden más szervvel. Eddig azonban nem tudták a szakemberek, hogy az aggyal is szoros kapcsolata áll fenn.

Hogy a nyirokrendszer kapcsolata az aggyal ilyen sokáig titokban tudott maradni annak az lehetett az oka, hogy a nyirokerek ügyesen elbújnak egy nagy főér mögött. Bár a kutatók e forradalmi észrevétele kísétleti egereken történt meg –amúgy teljesen véletlenszerűen,- a levont következtetések az emberekre ugyanúgy állnak, mivel az anatómiájuk nagyon hasonló.

A kutatás következő lépése az lesz, hogy megállapítsák, milyen mértékben érintettek ezek a nyirokerek az agy, és az immunrendszer működésében, illetve az Alzheimer, vagy az autizmus kialakulásában.

Bár a vizsgálatok még igencsak gyerekcipőben járnak, a kutatók remélik, hogy a jövőben új lehetőségeket tudnak nyitni a neurológiai betegségek gyógyításában. (Kép:Allan Ajifo )

Forrás: marmalade;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mély hangja lehetett a 3,5 millió éve élt gyilokmadárnak

info

Nem ismétlik: ezt nézd a hétvégén!

Mazsi

A klímaváltozás okozhatta az ősi tibeti civilizáció összeomlását

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------