Image default
Csillagászat, űrkutatás

Új utak nyíltak az Alzheimer kutatásában

hirmagazin_2015-07-04_174419
Neurológusok felfedeztek egy eddig ismeretlen, direkt kapcsolatot az agy és az immunrendszer között. Ez a tudományos felfedezés új korszakot nyithat az Alzheimer-kór, az autizmus és a sclerosis multiplex gyógyításában.

Az egyik neves neurológiai szakember, Dr Kevin Lee szerint ez az új felfedezés olyan horderejű, hogy újra kell majd írni miatta a tankönyveket. A kutatás egyik vezetője, Dr Jonathan Kipnis is hasonlóképpen nyilatkozott a Huffington Post beszámolója szerint:

-Amikor felfedeztük ezeket a nyirokereket, nagyon, de nagyon meg voltunk lepődve. Az eddigi tudásunk alapján ugyanis ezek egyáltalán nem is létezhettek volna.

A nyirokrendszerben keringő fehérvérsejtek segítenek megtisztítani a szervezetet a mérgező anyagoktól. A nyirokkeringés behálózza az egész testet, így kapcsolatban áll minden más szervvel. Eddig azonban nem tudták a szakemberek, hogy az aggyal is szoros kapcsolata áll fenn.

Hogy a nyirokrendszer kapcsolata az aggyal ilyen sokáig titokban tudott maradni annak az lehetett az oka, hogy a nyirokerek ügyesen elbújnak egy nagy főér mögött. Bár a kutatók e forradalmi észrevétele kísétleti egereken történt meg –amúgy teljesen véletlenszerűen,- a levont következtetések az emberekre ugyanúgy állnak, mivel az anatómiájuk nagyon hasonló.

A kutatás következő lépése az lesz, hogy megállapítsák, milyen mértékben érintettek ezek a nyirokerek az agy, és az immunrendszer működésében, illetve az Alzheimer, vagy az autizmus kialakulásában.

Bár a vizsgálatok még igencsak gyerekcipőben járnak, a kutatók remélik, hogy a jövőben új lehetőségeket tudnak nyitni a neurológiai betegségek gyógyításában. (Kép:Allan Ajifo )

Forrás: marmalade;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szándékos gyújtogatás: a NASA így végzi ki űrhajóját a világűrben! – VIDEÓ

Mazsi

Rossz helyen van a greenwichi délkört jelző csík

info

Magyar asztrofotós fényképe A nap képe a NASA-nál

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------