Image default
Gazdaság

Új terminál épül a Liszt Ferenc Repülőtéren

A jelenleg is folyamatosan bővülő Ferihegyen 225 milliárd forintnyi új fejlesztést tervez az üzemeltető az elkövetkező öt évben.

Hatalmas beruházások várhatóak a fővárosi Liszt Ferenc Repülőtéren, többek között új terminál épül közvetlenül a jelenleg használt utazócsarnokok mellett – mondta el a turizmus.com-nak Jost Lammers, az üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója.

A vállalatvezér szavaiból kiderült: 2024-ig összesen mintegy 225 milliárd forint értékű fejlesztés várható Magyarország legnagyobb repülőterén. „Infrastrukturális beruházásaink az utas- és légiáru-forgalom növekedéséhez igazodnak. A tavaly átadott új, 10 000 négyzetméteres B-oldali móló jelentősen növelte nem-schengeni utasaink kényelmét” – mondta el Jost Lammers, a KÉSZ-csoport munkájával nemrég elkészült óriásprojektre utalva.

Új parkolóházat is kap a repülőtér

A parkolóház látványterve mti

A Ferihegyen jelenleg is zajlanak a fejlesztések: szintén a KÉSZ kivitelezésében új, hatszintes parkolóépületet építenek fel és bővítik a rakodóvágányok infrastruktúráját, illetve 20 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot alakít ki a Merkbau Kft.

A Cargo City logisztikai csarnok makettje.

A vezérigazgató nyilatkozatából kiderült: a temrinál építkezésén kívül ezekkel a projektekkel együtt

  • két újabb, világszínvonalú utasbiztonsági folyosót állítanak üzembe és
  • lényegesen kibővülnek és korszerűsödnek az olyan utasforgalmi területek, mint amilyenek a várók, a vizesblokkok vagy a beszállókapuk környékén lévő várakozó területek.

Forrás: magyarepitok.hu

Hasonló hírek

MNB: nem változott az alapkamat

info

Hogy jutunk ki a reptérre, ha lezárják a 3-as metró déli szakaszát?

Géza

Átadták a Magyar Innovációs Nagydíjat

info