Hirmagazin.eu
Főoldal » Új programok indulnak a foglalkoztatás bővítésére
Gazdaság

Új programok indulnak a foglalkoztatás bővítésére

forrás: Magyar Idők

Új programokat indít a kormány a foglalkoztatás bővítésére – nyilatkozott Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős, újonnan kinevezett államtitkára a Magyar Idők szombati számában megjelent interjúban.

Elmondta: a szakképzési rendszer munkaerő-piaci igényekhez igazítása mellett a legfontosabbnak a munkavállalók elhelyezkedésének támogatását, a munkahelyteremtés ösztönzését tartja. Ezért új képzési és munkaerő-piaci programokat indítanak költségvetési és uniós forrásokból a közfoglalkoztatottak piaci elhelyezkedése és az ifjúsági munkanélküliség csökkentése érdekében.

foglalkoztatás bővítése programok

A rá váró feladatokról az államtitkár úgy nyilatkozott: elsősorban a szakképzési rendszert kell átalakítani úgy, hogy a következő tanévre működőképes legyen az új struktúra, a szakgimnáziumi rendszer, és a munkaerőpiac számára megfelelő szaktudást biztosító képzések induljanak. Nagyobb figyelmet kap majd a felnőttoktatás is, különösen a második szakképesítés ingyenessé tétele miatt.

Emellett az egyik legfontosabb feladat az lesz, hogy minél több közfoglalkoztatott visszatérését támogassák a nyílt munkaerőpiacra, valamint elősegítsék a foglalkoztatás bővítését a versenyszférában – tette hozzá.

Cseresnyés Péter szólt arról is, hogy készül egy kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy ha egy közfoglalkoztatott a szerződése lejárta előtt piaci állást talál, akkor előre és egy összegben felvehesse a hátralévő hónapok foglalkoztatást helyettesítő támogatásával megegyező összeget.

 

Hasonló hírek

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr: mérföldkőhöz ért az ország újraiparosítása

Géza

6,5 milliárd forintot különít el a kormány a határzár megépítéséhez

info

Brutális önjáró harci szörnyet vett Magyarország, amely 60 kilométerről szedi ki a célpontot! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------