Image default
Állatvilág

Új pókfajt fedeztek fel: csupán egyetlen csípésétől megrohad az emberi hús – videó

Mexikóban talán minden eddiginél durvább pókfajt találtak, aminek a mérge olyan erős, hogy egyetlen csípése után akár 40 centiméter átmérőjű, súlyos sérülést okozhat az embernél.

Egy Alejandro Valdez-Mondragon nevű biológus és egyetemi professzor a hallgatóiból álló csapatával éppen egy Mexikóban található városban, Tlaxcalában voltak, amikor egy újnak tűnő pókfajra lettek figyelmesek. A felfedezés után a különböző vizsgálatok eredményeiből kiderült, hogy olyan erős az ízeltlábú mérge, hogy egyetlen csípésétől megrohad az emberi hús, ráadásul elég nagy területen – írja a DailyMail.

A nem túl barátságos kinézetű pókot Loxosceles tenochtitlannak nevezték el a felfedezői, és állítólag alapból nem agresszív, csak ha veszélyben érzi magát, bár ez nem megnyugtató, mivel a legtöbb állatra igaz. Úgy tűnik, hogy a Mexikóban őshonos lény hasonlít egy másik, eddig ismert fajtára, de a genetikai vizsgálatok alapján teljesen különbözik tőle.

A pók szeret behúzódni kis zugokba, szóval a háztartásokban található bútorok között és a résekben jellemző a megjelenése. Ez pedig elég sok veszélyt rejt magában, mivel ugyan nem halálos a mérge, de komoly sérülést tud okozni, ha esetleg véletlenül összetalálkozik vele az ember otthon, és kölcsönösen megijesztik egymást.

Ettől függetlenül a szakértő szerint fontos szereplője a helyi ökológiának, mivel főleg rovarokkal táplálkozik, így ha esetleg eltűnne, az komoly hatással lenne a környezetre. Az embereknek viszont az a legjobb esélyük az elkerülésére, ha rendszeresen takarítanak otthon, és ügyelnek, hogy ne legyenek rejtekhelyek számára a házban, vagy lakásban.

noizz, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kétmillió kóbor macskát ölnek meg Ausztráliában

info

Brutális méretű aligátort kapott el egy ember a földjén (+Videó)

info

Friss hír! Biciklist ölt meg egy puma! A biciklis rögtön szörnyethalt, amikor a puma átharapta a torkát!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------