Hirmagazin.eu
Főoldal » Új őrület a tiniknél – nálunk is ez lesz a kedvenc alkalmazás?
Technika, kommunikáció

Új őrület a tiniknél – nálunk is ez lesz a kedvenc alkalmazás?

A Facebook felvásárolta a tbh-t, a tinédzserek új kedvenc közösségi platformját. (Ez az angol to be honest rövidítése, ami annyit jelent: őszintén szólva.) A legnagyobb közösségi portál így próbál tovább nyitni a tinédzserek felé, akik gyakorlatilag elhagyták a Facebookot.

Ismét történt egy felmérés, amelynek eredménye szerint a tinik már nem a Facebookért vannak oda: Piper Jaffray (via Recode) 6100 fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatása szerint az egyesült államokbeli tinik preferált közösségi hálózata a Snapchat, a válaszadók 47 százaléka voksolt rá. A második legnépszerűbb hálózat 24 százalékkal az Instagram, a harmadik helyre 9 százalékkal a Facebook jött be, míg a sereghajtó 7 százalékkal a Twitter lett – írta az Origo.

Hasonló tendencia megfigyelhető itthon is: habár a fiatalok többsége fenn van a Facebookon, egyre inkább az Instagramot, kisebb számban a Snapchatet használják – főként mert ott kevésbé találkoznak a szüleikkel.

A Facebook több lépéssel is igyekszik visszaszerezni a fiatalokat. Megpróbálta felvásárolni a Snapchatet, de miután ez nem ment, az eltűnő sztorikat beépítette a szintén korábban felvásárolt Instagramba, ahol ez nagy siker lett. Csak a Facebookon nem akar működni.

A tinik elérésére tett legújabb lépésként a Facebook megvásárolta a tbh nevű alkalmazást(egyelőre csak iOS-en fut), ami hamar a fiatalok kedvence lett azokban az országokban, ahol már megjelent (nálunk ez még nem elérhető, csak más, hasonló alkalmazások, angol nyelven).

A trollokat kizáró, csak pozitív üzenetekkel operáló, teljesen anonim alkalmazás alig kilenc hete indult, de már most ötmillióan használják. A tbh szerint a siker oka az, hogy a tinédzserek alapvetően pozitív interakcióra vágynak az online térben.

A megállapodás részletei nem nyilvánosak, így nem tudni, mennyit fizetett a vállalatért a Facebook. A TechCrunch szerint százmillió dollárnál kevesebb lehetett a vételár.

Külföldön egy másik, szintén anonimitást kínáló alkalmazás is felfutott a tinik körében, de ez épp az ellenkező célt szolgálja: név nélküli üzenetküldésével az online zaklatás egyik platformja lett a Sarahah.

Forrás: MTI / inforadio

Képek: FB

Hasonló hírek

Öt jó tanács, hogy ne jusson a Sony sorsára

info

Az Operaház és a Zeneakadémia is bejárható a Google új online tárlatában

Edit

Ez a 92 méteres gépszörnyeteg hidakat épít Kínában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------