Hirmagazin.eu
Főoldal » Új módon lopják a WhatsApp-fiókokat
Technika, kommunikáció

Új módon lopják a WhatsApp-fiókokat

Nem szabad fura kódokat visszaküldeni az ismerősöknek.

Résen kell lenniük a WhatsApp csevegőszolgáltatást használóknak, az F-Secure biztonsági cég szerint a bűnözők új módon veszik át az irányítást a felhasználói fiókok felett.

A megoldás a social engineering kategóriába tartozik, azaz valamiféle hackelés helyett a felhasználók megtévesztésére épül.

A kép csak illusztrációFORRÁS: THOMAS ULRICH / PIXABAY

A hírek szerint a támadók elsőként valamilyen úton-módon átveszik az irányítást valaki normál felhasználói fiókja felett, majd azt üzleti típusú fiókká konvertálják.

Ezután elkezdik hozzárendelni az fiókban lévő whatsappos kontaktok fiókjait a céges flottájukhoz, hogy azokat is ellophassák.

Itt van némi csavar a történetben, hiszen mikor a támadók megpróbálják hozzáadni a saját flottájukhoz mások fiókjait, akkor a leendő áldozatok kapnak egy hatjegyű biztonsági kódot a WhatsApptól.

A támadóknak ismerniük kell ezt a kódot ahhoz, hogy át tudják venni az irányítást a fiókjaik felett.

Ezen a ponton jön a képbe a social engineering: a támadók ráírnak a leendő áldozataikra, hogy a WhatsApp rossz helyre küldte ki a kódjukat, legyenek kedvesek visszaküldeni azt egy üzenetben. A potenciális áldozatok valószínűleg nem tudják, hogy valaki ellopta az ismerősük felhasználói fiókját, más küldözgeti az üzeneteket a nevükben. Ha gyanúsnak is találják a helyzetet, jóhiszeműen mégis átküldhetik a kódot, mire a támadó pillanatokon belül kizárja őket a saját fiókjukból.

A fióklopás megakadályozható azzal, hogy nem szabad visszaküldeni a kódokat.

Emellett amennyiben aktív a kétlépcsős hitelesítés a felhasználói fókban, akkor a kód naiv elküldése ellenére is megállítható a támadás, csak persze nem szabad odaadni a támadónak a kétlépcsős hitelesítőrendszer kódját.

Hasonló hírek

Brutális számok: napi szinten ennyi kamu fiókot töröl a Facebook

Géza

Így folytatódik a Flash haldoklása

info

Megújult a Facebook – neked bekapcsolták már az új funkciót?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!