Főoldal » Új látványosságot avatnak a Balatonnál
Gazdaság

Új látványosságot avatnak a Balatonnál

Javában zajlanak az építési munkálatok Balatonfüreden, a Zákonyi sétányon, a város egyik legfontosabb turisztikai attrakciójának szánt beruházás június végére befejeződik. Az uniós pályázati pénzből megvalósuló fejlesztés teljes költsége várhatóan 1,3 milliárd forint lesz.

A Gyógyhelyfejlesztés elnevezésű projekt keretében a sétányon álló mélygarázs fölötti területet építik újjá. A kilencezer négyzetméteres területen négy épület foglal helyet – írja a város honlapja. Ezekben ruhabolt, ékszerüzlet, galéria, étterem, söröző és borozó nyílik majd. A terület északi részén pedig egy közösségi térként is funkcionáló kortárs galéria, divattörténeti kiállítóhely létesül.

“Minden önkormányzati tulajdonban van, a vállalkozók bérleti díj ellenében használják majd az épületeket. Meglepett, hogy az üzlethelyiségek hasznosítását többször is meg kellett hirdetnünk, nagyobb érdeklődésre számítottam. Jól haladnak a munkálatok, várhatóan július elején megnyitnak a szolgáltatók, birtokba lehet venni a parkot, a két kiállítóhely azonban a nyár végén, de lehet, hogy csak a következő szezontól üzemel majd” – mondta Bóka István polgármester.

A beruházás részeként mintegy nyolcezer négyzetméteren rendezik a zöldterületet, parkosítanak, gyalogosutakat létesítenek. A terület északkeleti részén kialakítottak egy szökőkutat, és megépül egy telente, szezonálisan működő 60×15 méteres jégpálya is.

A beruházáshoz az önkormányzat mintegy 400 millió forint önerőt biztosít, de jelentős bevételekre számít a város a bérleti díjakból. A projekthez tartozik a szabadtéri színpad átépítése, illetve a Brázay strand fejlesztése is, az egyhektáros területen új, bárki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város, itt szeptemberben kezdődnek a munkálatok.

Nyitókép: Balatonfured.hu
nfostart

Hasonló hírek

Napokon belül létrejön Magyarország ötödik legnagyobb bankja

Géza

„Segítünk Indítani!” – Közel 200 új vállalkozás jött létre

Edit

15%-ra csökken az szja

info