Főoldal » Új jövevények és látványos programok az állatkertben – videó
Programinfó

Új jövevények és látványos programok az állatkertben – videó

Különösen sok program és élmény várja ezen a nyáron a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóit. A kert szinte minden pontján kölykök és fiókák cseperednek, de különleges látványetetésekkel és állattréningekkel is naponta találkozhatnak a látogatók.

Igazi bébi boom volt tavasszal és nyár elején a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A látogatók így most sok cseperedő kölyökkel találkozhatnak példéul az éji majmok, a nagy marák vagy a veszélyeztetett ázsiai vadkutyák felkeresésekor. A legfiatalabb jövevények pedig az ugyancsak veszélyeztetett szürkenyakú koronásdarvak és a rózsásflamingók fiókái, utóbbiból összesen 19-et nevelnek – mondta az állatkert szóvivője.

A látogatók persze a már néhány éves, de még mindig kölyöknek számító kiselefántot, kisgorillát és a bébi orangutánokat is megnézhetik.

Új lakók érkeztek a Cápasuliba és a Lepkekertbe is

– tette hozzá Hanga Zoltán.

Megújult a látványetetés és az ezzel összekapcsolt állattréningek programsorozata: több előre meghirdetett időpontban is várják a vendégeket. Reggeltől késő délutánig minden egész és fél órában folyamatosan vannak programok, a pelikánoknál a közönség is bekapcsolódhat a látványetetésbe.

Hanga Zoltán szóvivő arról is beszélt, hogy az állatkert múlt héten már az idei ötszázezredik látogatóját köszönthette. A négyéves székelyföldi kislányt négy évszakos bérlettel ajándékozták meg.

Nyitókép: PS

Video: Hirmagazin.eu

infostart

Hasonló hírek

Idén is többnapos programsorozat övezi a füredi Anna-bált

Géza

Százhatvanezer látogatót várnak az idei Balaton Soundra

Géza

Gyulai Pálinkafesztivál: ahol minden gyümölcs pálinka akar lenni

Géza