Hirmagazin.eu
Főoldal » Új határregisztrációs rendszer jön létre
Belföldi hírek

Új határregisztrációs rendszer jön létre

Számos törvényjavaslatról tárgyalt kedden a Parlament. Köztük volt két új határregisztrációs rendszer kialakításának javaslata is, ezeket uniós követelményként kell létrehozni.

Az Európai Határregisztrációs Rendszer és az Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer magyarországi szabályait megteremtő törvényjavaslatot is megtárgyalta kedden az Országgyűlés.

Az előterjesztő, Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára közölte, a törvényjavaslat célja, hogy megalkossa az Európai Határregisztrációs Rendszer, valamint az Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer magyarországi működéséhez szükséges jogszabályokat.

Kifejtette: az Európai Határregisztrációs Rendszer segítségével rögzíteni fogják a schengeni térség külső határait átlépő, rövid távú tartózkodás céljából belépésre jogosult harmadik országbeli polgárok be- és kiutazására, valamint beléptetésének megtagadására vonatkozó adatokat.

Az Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszerről azt mondta, a vízummentességet élvező harmadik országbeli állampolgárok esetében kell majd alkalmazni. Nekik utazásuk előtt online utazási engedélyt kell kérniük, így lehetővé válik előzetes ellenőrzésük – közölte. Szerinte ez a rendszer hozzájárul a belső biztonság javításához, az illegális bevándorlás megelőzéséhez, a közegészségügyi védelemhez és határátlépés idejének lerövidítéshez azzal, hogy a külső határra való megérkezés előtt azonosítja azokat, akik kockázatot jelenthetnek.

A két rendszer 2022-ben kezdi meg működését.

Parlamenti felszólalásában a KDNP és a Jobbik támogatta az előterjesztést. Az MSZP-s Harangozó Tamás úgy értékelte, a szabályozás célja és tartalma – az európai és így a magyar polgárok biztonságának garantálása – konszenzust élvez a parlamentben. A javaslatot támogatják, bár a szervezeti megoldásokkal nem értenek egyet – közölte.

Mesterházy Attila (MSZP) közölte, nemcsak a Fidesz akarja a határokat megvédeni, hanem az MSZP is. A határon az jöjjön át, akinek engedélye van

Nyitókép: Pixabay.com
infostart

Hasonló hírek

Czeglédy Csaba indulna a választásokon

Géza

A legidősebb korosztály jelenti a DK keménymagját

Géza

Van elég férőhely a rászorulóknak

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!