Főoldal > Hírek > Tudástár > Természetvédelem, élőlények védelme > Új esélyt kapott a szegény medve az orvosoktól (+18; + videó)

Új esélyt kapott a szegény medve az orvosoktól (+18; + videó)

Hirdetés

Háromkilós nyelvét vonszoló medvét mentettek meg

Újabb esélyt kapott az orvosoktól egy Mianmarból kiszabadított barna medve. Az állatnak rejtélyes módon háromkilós nyelve nőtt. Már másodszor műtik meg emiatt az állatot, de az orvosok bizakodók.

Nyan htoot Mianmar egyik monostorából szabadították ki az Edinburgh Egyetem állatorvosai, akik a Délkelet-Ázsiában munkálkodó medvementő szervezethez szegődve találtak rá a medvecsaládra, de a buddhista papok eleinte nem engedték elvinni a bocsokat.

Idén nyáron Nyan htoo nyelve ismét elkezdett megdagadni, és már olyan nehéz volt, hogy alig tudta megtartani. A a fiatal medve a földön húzta játék közben, és folyamatosan felsértették a fogai is. Egy idő után csak úgy tudott felállni vagy felülni, ha közben a ketrec oldalának támaszkodott.

Már 2016-ban is megoperálták, de a duzzanat visszatért, így a második műtét már elkerülhetetlenné vált. Erre a műtétre a világ különböző részeiből érkezett állatorvosok készültek, akik az állatmentő szervezetek támogatásával négyórás beavatkozás alatt amputálták a fiatal medve több mint háromkilós nyelvét. Az orvosok szerint a duzzanatot olyan élősködők okozták, amik szúnyogcsípéssel kerültek be az állat szervezetébe.

Az orvosok, és a bocsoknak menhelyet kínáló szervezet azóta szorgosan osztja meg a testvérpárról készített képeket.

Forrás: hirado.hu / Sky News

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: