Hirmagazin.eu
Főoldal » Új egységekkel bővülhet az állami tulajdonú mozdonyflotta
Gazdaság

Új egységekkel bővülhet az állami tulajdonú mozdonyflotta

A MÁV Zrt. személyszállítással foglalkozó leányvállalata, a MÁV-START Zrt. a napokban közbeszerzési pályázatot írt ki 115 darab modern, környezetvédelmi követelményeknek megfelelő villanymozdony beszerzésére.

Eredményes eljárás esetén az első új mozdonyok legkorábban 2022-ben állhatnak forgalomba, elősegítve ezzel a szolgáltatás színvonalának és a vasút versenyképességének növelését.

A MÁV-csoport tagja technikai és környezetvédelmi szempontból egyaránt  korszerű, nagyteljesítményű új 90 darab két- és 25 darab három áramrendszerű villamos mozdonnyal, valamint az üzembetartásukhoz szükséges eszközparkkal tervezi bővíteni, illetve megújítani járműállományát.

Az új típusú mozdonyok beszerzésének célja, hogy a nemzetközi és a minőségi távolsági (főváros és megyeszékhely között) vasúti közlekedés színvonala tovább emelkedjen, a hazai felújított pályaszakaszokon lehetővé váljon a 160 km/h-s sebesség elérése, valamint a több áramnemű mozdonyok révén önállóan is használhatóvá váljanak egyes nemzetközi vonalak.

A közbeszerzési pályázati kiírásban a vontatójárműveknek alkalmasnak kell lenniük a 200 km/h-s sebesség elérésére is, mivel a mozdonyok egy részét Németországban, Szlovéniában és Szlovákiában kívánja közlekedtetni a vasúttársaság.

(MÁV/NVTNM Kommunikáció)

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Sokkoló adatok a durván dráguló tojásról

Mazsi

A gyűjtött növény eladása adóköteles

info

Az elektromos autós forradalomhoz előbb egy másfajta fejlesztés szükséges

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!