Főoldal > Hírek > Főhírek > Gazdaság > Új börtönök épülnek két éven belül
Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, bv. tanácsos, a Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka ad interjút 2016 november 8-án

Új börtönök épülnek két éven belül

Hirdetés

Eredményesen lezárult a Büntetés-végre­hajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) által nyolc új börtön építésére kiírt meg­ismételt közbeszerzés, akár már 2019-ben beköltözhetnek az első rabok az új intézetekbe – írta a Magyar Nemzet.

A lappal a BVOP azt közölte, hogy a beérkezett pályá­zati anyagok elbírálás alatt állnak, egyben megkezdődtek a tárgyalások az érintett felekkel. Az új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épül­nek majd.

Az első közbeszerzés azért volt eredménytelen, mert túl drága – egyenként 3,9 mil­liárd forintot meghaladó – ajánlatok ér­keztek. Ha a mostani pályázókkal sikeresek a tárgyalá­sok, akkor az első kapavágásokat már az idén megtehetik, az új börtönökbe pe­dig 2019-ben érkezhetnek az első rabok.

A lap cikke szerint ezt már nagyon várják az érintett települések, amelyeken a beruházások munkahelyeket teremtenek, és amelyek közül több anyagi terheket is vállalt az építkezések előkészítése érdekében.

Forrás: hirado.hu

Képek: BvOP

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: