Hirmagazin.eu
Főoldal » Ügyvédje szerint semmilyen eljárás nem indulhat Hernádi Zsolt ellen vesztegetés ügyében
Belföldi hírek

Ügyvédje szerint semmilyen eljárás nem indulhat Hernádi Zsolt ellen vesztegetés ügyében

forrás: MTI

Ha egyszer egy ügyet, egy tényállás alapján, egy hatóság elbírált, ugyanazon tényállás alapján – így például Hernádi Zsolt nemzetközi vesztegetési ügyében – nem lehet eljárást indítani – mondta a Mol elnök-vezérigazgatójának ügyvédje az MTI-nek.

Hernádi Zsolt

Zamecsnik Péter kifejtette: a Fővárosi Törvényszék első fokon csalás és hűtlen kezelés alól felmentette Hernádi Zsoltot, a nemzetközi kapcsolatban elkövetett vesztegetés miatt indult eljárást pedig megszüntette. Az eljárás pótmagánvád alapján zajlott, amit a Mol egyik részvényese – aki korábban alkalmazottja is volt a társaságnak – azt követően indított, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a feljelentését, amit a Legfőbb Ügyészség is jóváhagyott.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében úgy fogalmazott, hogy eljárásjogilag a pótmagánvádra nem lett volna lehetőség, mivel csak olyan bűncselekménynél van helye pótmagánvádnak, amikor közvetlenül érvényesül a sértettnél bekövetkezett kár vagy sérelem. Ezért az eljárást megszüntették – tette hozzá.

2011 novemberében ebben az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség részletesen meghallgatta Hernádi Zsoltot, dokumentumokat csatoltak be, és 2012 januárjában a magyar ügyészség azzal szüntette meg az eljárást, hogy bűncselekmény nem történt.

2013-ban a magyar bíróság is állásfoglalt az ügyben, megtagadta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának ügyében a horvát ügyészség által kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtását, mivel álláspontja szerint az elfogatóparancsot ugyanabban az ügyben adták ki, amely miatt korábban már a magyar ügyészség is vizsgálódott, és bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette. Tehát Hernádi Zsolt nemzetközi vesztegetéssel kapcsolatos ügyében már többször, több hatóság is állást foglalt – hangsúlyozta a jogi képviselő.

Megjegyezte, hogy a horvát bíróság munkáját minősíti Ivo Sanader ügyében hozott alkotmánybírósági döntés, amely hatályon kívül helyezte az első és másodfokú horvát bíróság döntését, mivel európai normákat és alap jogelveket sértettek, amelyek megengedhetetlenek.

Emellett a Hernádi Zsolt elleni eljárásban több hónapja nem tud arra válaszolni a horvát bíróság, hogy a gyanúsítottnak joga van-e megkapni magyarul a nyomozati iratokat és az őt terhelő bizonyítékokat, pedig minden állampolgárnak joga van a saját anyanyelvén megismerni az őt érintő büntető eljárás fontos dokumentumait – emelte ki Hernádi Zsolt ügyvédje.

 

Hasonló hírek

Újabb röhejes kijelentéssel hívta fel magára a figyelmet Gyurcsány Ferenc!

Géza

Fennáll a migrációs nyomás az európai határoknál Kovács Zoltán szerint

Géza

Karácsonyi ajándékkal és ünnepi műsorral köszöntik a katonák árváit

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!