Image default
Külföld

Ugyanolyan jók a nők a matematikában, mint a férfiak

Amerikai kutatók gyermekek agyi tevékenységét figyelték meg MR vizsgálattal, miközben egyszerű matematikai fogalmakat tanítottak nekik. A fiúk és a lányok agya ugyanúgy reagált az információkra.

A kutatásban, melyet az amerikai Carnegie Mellon Egyetem szakemberei végeztek, 104  gyermek agyát vizsgálták meg, akik három- és tízéves kor között voltak – olvasható a Daily Mail hírei közt.

Daily Mail Online

@MailOnline

Girls are JUST at good at math as boys and brain maturity does not vary by gender, says new study https://trib.al/5v2xfH3 

Girls are just as good at math as boys, finds brain imaging study

Carnegie Mellon University neuroscientists monitored the brain activity of boys and girls as well as men and women watching an educational video about basic math. Only maturity distinguished the…

dailymail.co.uk

A gyerekek egy oktatóvideót néztek meg, Amelyben egyszerű számolásról és összeadásról volt szó. Miután összehasonlították a fiúk és a lányok agyi tevékenységét, 63 felnőttet is bevontak a tesztbe, akiknek szintén ugyanazt a videót mutatták meg.

A felvételek alapján nem volt különbség a fiúk és a lányok agyműködésében, és

ugyanúgy dolgozták fel az információkat.

Az eltérés a gyermekek és a felnőttek agya közt megegyezett a férfiak és nők tekintetében is, amely azt jelenti, hogy a nemi különbségek az életkor előrehaladtával sem jelentkeztek.

A lányokat már kiskorukban sok megkülönböztetés éri – nem olyan jók a matematikában, nem olyan erősek, nem képesek fizikailag azokra a dolgokra, amelyekre egy fiú. Az előítéletek miatt kevesebb nő választja hivatásul a reáltudományokat, és a megkülönböztetés gyakran a munkahelyen is jelen van.

Jessica Cantlon, a kutatás vezetője szerint

a tudomány felülemelkedik a sztereotípiákon,

és azt reméli, ezzel a bizonyítással felül tudnak majd kerekedni azokon az elképzeléseken, hogy a gyerekek mit képesek elérni a matematikában.

hirado, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Putyin negyedszer teszi le az elnöki esküt

Mazsi

Minden áldozatot kihoztak a tainani toronyház romjai alól

info

Kikerült a felvétel: így ölték meg ma éjjel az Iszlám Állam fejét a titkos amerikai akcióban

Mazsi